MOBIL

iPhone 5 får 4G i Norge

Lynrask surfing kommer før høsten.

24. jan. 2013 - 13:05

Du kan allerede i dag surfe på nett i skyhøye hastigheter der det er 4G (LTE)-dekning, såfremt du har en telefon som støtter 2600 MHz-båndet. Dette gjelder blant annet Nokia Lumia 920, Lumia 820Sony Xperia V og Samsung Galaxy S III 4G.

Også iPhone 5 kom med LTE-støtte innebygd, men det får du foreløpig ikke utnyttet her til lands da den kun kan bruke 1800 MHz-frekvensen. Det kan imidlertid se ut til at også iPhone-folket har koselige hastigheter i vente. 

LES OGSÅ: Alt du trenger vite om LTE

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, kan overfor nettstedet Digi.no bekrefte at de allerede er i gang med å bygge ut LTE på 1800 MHz-båndet, og forventer å kunne åpne de første linjene i de største byene allerede i første halvdel av 2013.

Det betyr ikke at du er dømt til tregere tider om du holder deg til konkurrenten NetComs nett. Her er LTE 1800 MHz allerede bygd ut i store deler av Sør-Norge, og vil bli åpnet for iPhone 5-eiere når selskapet omsider får på plass teknologien som gjør at du kan bruke mobilen i nettet - i dag fungerer det kun med trådløse 4G-rutere.

LES OGSÅ: Telenor åpner 4G for mobiler

Kilder: Digi.no

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.