MOBIL

iPhone 5 er råsterk

Parkerer konkurrentene i ytelsestester. 

24. sep. 2012 - 12:17

For to uker siden ble iPhone 5 lansert og noen dager senere ble også iOS 6 gjort tilgjengelig for allmenheten. 

LES OGSÅ:

Til tross for salgsrekorder har ikke alt vært like rosenrødt for Apple, som har blitt latterliggjort i hele verden på grunn av de mer eller mindre ubrukelige kartene i iOS 6. 

Kruttpakke

En ting Apple sjelden snakker mye om, er detaljene rundt maskinvaren som befinner seg i produktene de lanserer, noe som gjorde oss spente på hvordan telefonen ville greie seg i ytelsemålinger. 

Og her har Anandtech gjort en fin jobb i helgen. Nettstedet har lagt ut en rekke ytelsestester som viser at iPhone 5 mildt sagt er topptrimmet. 

1200 MHz

Prosessorhastigheten i iPhone 5 ble antatt å ligge på mellom 800 og 1000 MHz, men oversikten i Geekbench-målingen viser at den går helt opp til 1200 MHz. 

Det er forøvrig viktig å ikke se seg blind på antall MHz her. Apple har i alle år klokket ned prosessorene sine og lagt seg en del lavere enn konkurrentene, uten at ytelsen noengang har blitt dårlig. Dette gjøres enkelt og greit for å øke batteritiden. Prosessorhastigheten er dynamisk, og strekker seg fra 800 MHz til 1200 MHz. Browsermark-testen burde ikke kreve veldig mye utdypning. (Foto: Anandtech)

Man kan si hva man vil om Apples telefoner, men at iPhone-serien har bidratt sterkt til at surfestatistikken for mobil har gått i været er det ingen tvil om. Mye av årsaken til dette er nok at iPhone-brukere så godt som aldri opplever at ting hakker eller går tregt når de surfer på nett. 

LES OGSÅ: Disse startet den smarte revolusjonen

iPhone 5 ser så absolutt ikke ut til å forandre på dette. I BrowserMark-testen (ovenfor) leverer den nesten dobbelt så sterke resultater som forgjengeren, iPhone 4S. Den parkerer også Android-bøllene HTC One X og LG Optimus 4X HD, og drar såvidt ifra Samsung Galaxy S III

Den leverer forøvrig tilsvarende resultater i de andre målingene av nettleseren. 

Dobler iPhone 4S-kraften

Apple hevdet under lanseringen at iPhone 5 var dobbelt så rask som forgjengeren, og det meste tyder på at dette stemmer. Nedenfor er prosessorytelsen i målt under kjøring av nettlesertester: Tallet bak viser forskjellen fra iPhone 4S. (Foto: Anandtech)

Rå grafikk

Grafikkbrikken i Apple iPhone 5 er PowerVR SGX540 MP3, som altså er trekjernet. Også her hevdet Apple at ytelsen skulle være doblet iforhold til SGX540MP2-brikken i iPhone 4S, noe som ser ut til å stemme bra. Selv med høyere oppløsning leverer den over dobbelt så mange bilder i sekundet som grafikkbrikken i forgjengeren. Solide tall fra iPhone 5-grafikkbrikken. (Foto: Anandtech)

Den nærmeste konkurrenten er Qualcomms Adreno 320-maskinvare, som står i LG Optimus G, som ligger helt tett opp mot Apple-telefonen i den blytunge GLBenchmark 2.5 Egypt-målingen. 

Da den samme målingen ble kjørt mot en simulert 1920 x 1080-oppløsning trakk imidlertid LG-toppmodellen det lengste strået, men heller ikke her er forskjellene enorme: Når grafikkbrikkene får gi full pupp tar Adreno 320-maskinvaren en hårfin seier. (Foto: Anandtech)

Repetisjon av fjoråret

Da Apple lanserte 4S i fjor var allerede forgjengeren iPhone 4 et stykke bak konkurrentene på ytelsesfronten, og med 4S tok Apple posisjonen helt i front av ytelseskappløpet, før den igjen havnet bakpå da resten av mobilprodusentene kom med toppmodellene sine på vårparten. 

De foreløpige ytelsesmålingene tyder på at det er nøyaktig det som skjer i år også. iPhone 5 drar fra alt som befinner seg på markedet i dag, men vi ser klart og tydelig at Apple vil få beinhard konkurranse av Qualcomms Snapdragon S4 Pro-brikker, som vil bli mer og mer utbredt de neste månedene, for å ikke snakke om oppfølgerne til dagens S4-brikker. 

Uansett - Ingenting tyder på at Apple overdrev da de hevdet å ha doblet ytelsen fra iPhone 4S på alle punkter, og med tanke på at maskinvaren er tett sydd opp mot iOS 6-programvaren trenger du ikke være redd for at ting ikke holder mål. 

Kilde: Anandtech

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.