BYGG

Inviterer til økt samarbeid om energieffektivisering

SAMLE: Runar Hansesætre vil samle bedrifter og fagmiljøer for å ta Arnstad-utvalgets rapport et steg videre og finne gode løsninger i samarbeid.
SAMLE: Runar Hansesætre vil samle bedrifter og fagmiljøer for å ta Arnstad-utvalgets rapport et steg videre og finne gode løsninger i samarbeid. Bilde: Schneider Electric
Joachim Seehusen
23. aug. 2010 - 13:19

Runar Hansesætre, administrerende direktør i Schneider Electric uttrykte før helgen frykt for at eksisterende bygg skulle bli glemt i rapporten fra Arnstad-utvalget. Nå har han lest rapporten og han er positivt overrasket, og ønsker å bidra til å utvikle løsninger.

Arnstad-rapporten:

Idédugnad

– Det er ingen tvil om at dette er et voksende marked, og det vil være mangel på kompetanse fremover. Derfor ønsker vi å invitere flere av aktørene til en idédugnad om hvordan vi best kan realisere ideene og målene satt av Arnstad-utvalget, sier Hansesætre.

Han er ikke redd for at det skal bli vanskelig å få konkurrerende bedrifter til å utveksle erfaringer og ideer.

Bakgrunn: Frykter Arnstad-rapport

Lokomotiver

– Høyst sannsynlig vil vi alle kunne gjøre ting bedre ved å utveksle erfaringer og kompetanse. Vi vil invitere medlemmene i utvalget, en rekke sentrale aktører vi kan forvente vil være lokomotiver og noen titalls ledende bedrifter til et seminar. Vi må velge de viktigste innen varme, ventilasjon, elektro, produsenter, installatører og fra automasjonsmiljøet.

Hansesætre håper å få ut invitasjoner i løpet av september og at han kan samle aktørene til idédugnad i løpet av oktober måned.

– Så får vi se hvordan det går, forhåpentligvis vil det føre til et videreført samarbeid for å utvikle gode løsninger.

Les også:

Les mer om: