OFFSHORE

Inviterer til LNG-konferanse

60 KUBIKK OM DAGEN: Gassnors LNG-anlegg på Snurrevarden leverer 60 m3 LNG daglig. Distribusjon gjøres med  bil.
60 KUBIKK OM DAGEN: Gassnors LNG-anlegg på Snurrevarden leverer 60 m3 LNG daglig. Distribusjon gjøres med bil.
Anders J. Steensen
18. mai 2005 - 14:31

I land som mangler infrastruktur for gass, er distribusjon av naturgass i flytende form svært aktuelt.

Allerede er det etablert tre produksjonssteder for flytende naturgass på Vestlandet; Karmøy, Sotra og ved Tjedbergodden. Anleggene eies av Gasnor og Statoil.

I regjeringens Gassmelding anbefales det distribusjon av LNG i liten skala som det beste alternativet for å etablere et marked for naturgass i Norge. Allerede i dag kjøres LNG med bil fra Vestlandet til Grenland for å distribueres videre i et lokalnett.

Skipsfrakt

Distribusjon av LNG fra Sotra kan gjøres med skip. Knut Knutsen OAS skip, Pioneer Knutsen, er verdens minste LNG tanker. Skipet frakter naturgassen til industribrukere på Vestlandet.

Tekna ønsker med dette seminaret å få frem flere aspekter ved bruk av LNG i energikjeden. Hvilke sikkerhetsaspekter er knyttet til LNG, hva er innvirkningen på miljøet, hvilke teknologier foreligger og hvilke rammer setter myndighetene i de forskjellige landene.

Ifølge Tekna er det ikke nødvending å levere et fullstendig skrevet foredrag, men det holder med en Power Point -presentasjon. Foredraget må holdes på engelsk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.