JOBBOLD

Intervjuet

Vær deg selv og ikke overdriv i noen som helst retning. Normalt pene klær og nypussede sko skader ikke. Du skal ikke skiller deg ut i forhold til de som skal intervjue deg. Har du mulighet til å observere arbeidsmiljøet og omgangsform på forhånd, så benytt den. Det vil gjøre deg sikrere på både omgangstone og kleskode.

Hils med et fast håndtrykk, førsteinntrykket har en betydning. Det samme har resten av kroppsspråket ditt. Kort sagt skal du prøve så godt du kan å være deg selv, det er liten vits i å spille. Slikt vil rutinerte intervjuere raskt avsløre.

Vis engasjement. I løpet av intervjuet er det viktig at du viser interesse for jobben og bedriften. Det er viktig å huske at intervjuet er en samtale. Du skal stille spørsmål når det er noe du lurer på, men husk at du skal være godt forberedt, slik at spørsmålene ikke blir banale. Det arbeidsgiveren skal få vite er hvorfor akkurat du er den riktige til jobben. Det krever at du viser engasjement, forståelse og innsikt i bedriftens arbeidsområder. Samtidig skal du være klar over at dersom opplysningene ikke er nødvendige utfra stillingens karakter er det ikke lov til å spørre om politisk-, religiøs- eller kulturell holdning og medlemskap i fagforeninger. Dette er regulert i Arbeidsmiljøloven § 55A.

Bli kjent med din potensielle leders stil. Hvordan din potensielle leder er og hva slags lederstil hun/han har, vil få stor betydning for deg både i hverdagen og i med hensyn til fremtidige karrieremuligheter. Det er derfor relevant å spørre hvilke forventninger din nye leder har til deg, samt fortelle litt om hvilke forventninger du har til henne/ham når det gjelder for eksempel arbeidsform, samarbeid, rapportering og ansvar.

Tilbake til jobbsøkerguiden

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.