IT

- Internett er en hjerne

Dag Yngve Dahle
11. nov. 2009 - 10:17

Wozniak kom med sammenligningen under sitt foredrag på HSH-konferansen i Oslo i forrige uke.

Digitale svar

– Jeg ser på internett som en type intelligens, som det nærmeste vi i dag kommer den menneskelige intelligensen. Antallet datamaskiner som er tilknyttet nettet er i dag omtrent det samme som antall nerveceller i den menneskelige hjernen. Derfor fungerer nettet i dag nesten som en hjerne, som en kollektiv hjerne. Slik har det blitt uten at vi har vært klar over det, sa han.

Han utdyper det slik:

– Hvis du lurte på noe tidligere, kunne du spørre noen som visste mye. I dag spør du Google, sier The Woz, som han liker å kalle seg selv.

Wozniak vokste opp i Sillicon Valley mens dalen ennå var kjent som San Fernando Valley. Han ble etter hvert en av tre gründere av Apple i 1976.

Han kalles "the brain of Apple" fordi han konstruerte flere av selskapets tidlige maskiner. Steve Jobs var strategen, mens Wozniak var konstruktøren.

Fra scratch

– Vi startet Apple uten penger, uten lokaler og uten erfaring. Jeg jobbet i Hewlett Packard på denne tida, men sluttet etter hvert for å jobbe med Apple.

59-åringen forlot selskapet i 1985

– Jeg har hele livet villet være ingeniøren, den som bygde tingene. Det er teknologien som interesserer meg, Jeg ville ikke være leder og ta beslutninger og tråkke folk på tærne Steve Jobs fylte denne rollen godt, sier Wozniak.

– Jeg har brukt PC

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.