MOBIL

Intel: - Vi er skuffet

Intel har jobbet tett sammen med Nokia i utviklingen av Meego-plattformen, og er naturlig nok skuffet over Nokia/Microsoft-samarbeidet.

11. feb. 2011 - 22:56

I dag kom bomben om at Nokia skal bruke Windows Phone 7, ikke Meego, som hovedplattform for smarttelefonene sine. Produsenten skal fortsatt bidra til utvikling av Meego, men altså i langt mindre grad enn tidligere.

Den andre store aktøren i Meego-utviklingen, Intel, er selvsagt ikke fornøyd med situasjonen, men understreker at dette slett ikke betyr kroken på døra for Meego.

Fortsatt dedikert

- Samtidig som vi er skuffet over Nokias avgjørelse, skal vi fortsatt dedikere oss like mye til den videre utviklingen av Meego. Vi setter pris på at Nokia fortsatt skal være med å bidra, sier Intels talskvinne, Suzy Ramirez, til The Register.

Ramirez kunne også fortelle at det kommer en telefon med Intel-prosessor i år. Men at denne kommer med Meego er heller tvilsomt.

Nøyaktig hvordan fremtiden for Meego-plattformen blir er vanskelig å spå, men ting ser definitivt mørkere ut enn i går. Nokia har ikke sagt stort mer enn at de skal "fortsette å bidra i Meego-utviklingen". Når produsenten samtidig vraker operativsystemet som "hovedplattform for smarttelefoner" er det vanskelig å tro at det vil bli viet veldig mye ressurser til videreutviklingen.

Det eneste som er helt sikkert, er at Meego-utviklingen, som gikk tregt fra før, kommer til å gå enda tregere uten Nokias tyngde på sin side.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.