MOBIL

Intel og Samsung halshugger MeeGo

De to gigantene skal satse på ny Linux-plattform for mobiltelefoner.

28. sep. 2011 - 17:46

At Intel er veldig lystne på å lage en mobilplattform er ikke noe nytt, og selskapet har ikke tenkt å gi opp selv om Nokia har hoppet til sengs med Microsoft og Android får 500 000 nye brukere daglig.

I dag ble det kjent at selskapet har fått med seg en ny mobilprodusent - selveste Samsung - for å satse på en helt ny, Linux-basert plattform kalt Tizen.

Med på laget er også LiMo Foundation og Linux Foundation, som dermed avslutter arbeidet med MeeGo.

På de offisielle MeeGo-sidene loves det imidlertid at det skal legges mye vekt på å gjøre det enkelt for MeeGo-utviklere å konvertere til det nye prosjektet.

Under Meego-logoen finner du også en direktelenke til det nye Tizen-prosjektet, så her gis det klare signaler om at Nokia nå sitter alene med MeeGo-plattformen.

Tizen skal ikke bare fungere med mobiltelefoner, men også tableter, mini-PCer, bilsystemer og TV-apparater. Prosjektet er basert på helt åpen kildekode.

LES OGSÅ:

Aldri hørt om Meego?

Alt om Nokia N9

Første versjon tidlig i 2012

Ifølge Tizens egne hjemmesider skal den første versjonen av den nye plattformen slippes løs allerede første kvartal neste år, sammen med de nødvendige utviklingsverktøyene. 

Nøyaktig hvor lang tid det tar før vi har en versjon som er klar for massemarkedet er naturlig nok vanskelig å spå.

Nokia lover MeeGo-oppdateringer

Nokia gikk senest i går ut og lovet at N9-kjøpere ikke trenger bekymre seg for at MeeGo-plattformen skal bli overlatt til seg selv, og at det kommer oppdateringer fremover.

At både Symbian- og MeeGo-apps er laget med utviklingsverktøyet QT gjør i tillegg at det er en smal sak å konvertere apps mellom plattformene, som dermed vil dele på app-utvalget.

Kilder: MeeGo, Tizen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.