MOBIL

Intel-mobilen lanseres i morgen

Lava Xolo X900 blir først ut med Intels Medfield-prosessor.

18. apr. 2012 - 14:09

ARM har en overlegen dominans i det mobile prosessormarkedet, og brukes av både både Nvidia, Qualcomm, Texas Instruments, Samsung og de fleste andre som produserer systembrikker for dagens mobiltelefoner.

Foreløpig har ingen greid å true produsentens posisjon på denne fronten, selv ikke giganter som Intel, som lenge har prøvd å komme seg inn på mobilmarkedet. Forrige gang selskapet forsøkte seg - da med sin Moorestown-systembrikke - var det ingen av mobilprodusentene som lot seg friste.

Medfield på markedet i morgen

Men i morgen lanseres altså den første telefonen med Intels Medfield-systembrikke (også kjent som Z2460), nærmere bestemt Lava Xolo X900, en modell vi har omtalt tidligere.

LES OGSÅ: Slik er Intel Medfield

I Medfield-brikken finner du en enkeltkjernet X86-prosessor klokket til 1,6 GHz. Denne vil ikke kjøre på mer enn 1,3 GHz under normal bruk, men en såkalt "burst mode" sender den opp på full styrke når det trengs.

Grafikkbrikken er en PowerVR SGX540, altså den samme som brukes i Texas Instruments sine systembrikker. Istedenfor å kjøre den vanlige hastigheten på 300 MHz er den imidlertid klokket til 400 MHz.

Kun en start

Lava er en indisk produsent og Xolo X900 skal i første omgang kun selges i India. Produsenten er imidlertid ikke alene om å ha en Medfield-telefon på vei, for eksempel skal kinesiske Lenovo straks ha sin K800 på vei ut til markedet.

Selv om det ikke er snakk om en lansering på global skala i første omgang er det likevel et svært viktig steg for Intel, som endelig får en fot innenfor mobilmarkedet. Og det stopper forhåpentligvis ikke med Medfield.

Kilde: The Verge

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.