MOBIL

Intel lager flerkjerneprosessor for mobil

Intel bekrefter at de har sterkere saker enn Medfield på vei. 

25. sep. 2012 - 12:29

Etter å ha prøvd i mange år, har Intel i 2012 endelig fått en fot innenfor mobilmarkedet, etter at produsenter som Lenovo og Motorola har lansert telefoner med Medfield-systembrikken Z2460. 

LES OGSÅ: Slik er Intel Medfield

Intel selv hevder Medfield-maskinvaren skal kunne konkurrere med flerkjernetelefonene, på grunn av en Intel-utviklet teknologi kalt Hyper Threading (HT). En veldig forenklet måte å forklare denne funksjonen på er at prosessoren simulerer flere kjerner, og dermed kan holde oppe flere tråder samtidig. Medfield-brikken er den første av disse som faktisk kom på markedet. 

Som seg hør og bør i en konkurransepreget bransje har konkurrentene vært ute og slengt med leppa. Qualcomm har for eksempel lagt ut en video der de regelrett mobber Intels Medfield-brikke.  

Kommer sterkere tilbake

Nå er det selvsagt ikke slik at Medfield Z2460 er den siste systembrikken vi får se fra Intel. Spesielt med tanke på at de har kommet inn i varmen hos Motorola er det på høy tid å øke produksjonen. 

Selskapets markedssjef, Sumeet Syal, bekrefter overfor TechCrunch at de allerede har en oppfølger til Medfield-brikken på gang, og at denne blir vesentlig sterkere enn tidligere. 

Alle detaljer rundt den kommende systembrikken er naturlig nok ikke ute, men den mest vesentlige forskjellen er at den vil ha to kjerner med støtte for HT, istedenfor én. 

Én annen problemstilling er kompatibiliteten med apper. Nå er det ikke slik at denne er direkte dårlig - Intel selv hevder at rundt 95 prosent av appene på Google Play er kompatible med prosessorene deres - men et hull på 5 prosent er ikke ubetydelig, det heller. Spesielt ikke når signaturapper som Google Chrome ikke fungerer. 

Ifølge Syal er dette noe Intel jobber hardt med å utbedre, og at andelen kompatible apper øker hver eneste dag. Intel måtte lage egen referansetelefon for å vise frem Medfield-brikken. 

Hva kan vi forvente?

Selv Qualcomms mobbevideo kanskje var litt urettferdig på enkelte punkter kan man klart og tydelig se at Intel-systembrikken har stort forbedringspotensial. Spesielt at det er åpenbar hakking når du navigerer på nettsider tyder på noe underdimensjonert maskinvare. 

Akkurat dét eksempelet tipper vi imidlertid har mer med valget av grafikkbrikke å gjøre enn selve Atom-prosessoren. Dagens Medfield-brikke kjører nemlig PowerVR SGX540-brikken, som ligger flere generasjoner bak de nyeste PowerVR-produktene. 

Man skal også ha i bakhodet at selv om Intel er gamle ringrever på PC-fronten er de helt ferske i mobilmarkedet. Litt prøving og feiling er altså noe som må forventes, og vi tipper det kan bli fart i sakene nå når selskapet endelig kan få tilbakemeldinger basert på produkter som faktisk er på markedet.  

Kilde: TechCrunch

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.