ENERGI

Ingrid Sølvberg er ny oljedirektør

Ingrid Sølvberg ble i statsråd fredag utnevnt til ny oljedirektør etter Bente Nyland.

Ingrid Solvberg Foto NPD
Ingrid Solvberg Foto NPD Foto: Oljedirektoratet
11. okt. 2019 - 15:47

Hun går fra stillingen som direktør med ansvar for utbygging og drift i Oljedirektoratet.

Stillingen som oljedirektør er et åremål på seks år med mulighet for forlengelse i en ny seksårsperiode.

Da TU tidligere i år analyserte mulige kandidater til stillingen, ble Sølvberg nevnt som en av de tre mest aktuelle.

«Hun er utdannet siv.ing marinteknologi, og har bakgrunn fra Equinor som undervannsingeniør. Hun har hatt lederstillinger siden 2004, både i privat næringsliv, og i Oljedirektoratet, blant annet som direktør for Norskehavet og Barentshavet. Flere peker på henne som den store favoritten», skrev journalist Lars Taraldsen i analysen.

Sølvberg er utdannet sivilingeniør fra NTH. Siden 2017 har hun hatt lederstillinger i Equinor og Centrica. I 2013 ble hun ansatt i Oljedirektoratet.

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) sier han er glad for at Sølvberg har takket ja til å overta stafettpinnen som oljedirektør etter Nyland når hennes åremål går ut.

– Med Ingrid Sølvberg får vi en dyktig leder som har inngående kjennskap til næringen som oljedirektør. Vi får en direktør som kommer til å bidra til ytterligere verdiskaping på norsk sokkel fremover, sier han.

Den nye oljedirektøren tiltrer fra det tidspunkt Olje- og energidepartementet bestemmer.

 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.