KARRIERE

Ingeniører måtte selge seg

LYKKELIG OPPKJØP: Kari Harsunen (t.v) i Sweco har overtatt styreledelsen av Mec As i Mandal. Philip M.H. Pedersen i midten fortsetter som daglig leder, mens Leif Larsen går fra det gamle til det nye styret.FOTO: FEDRELANDSVENNEN
LYKKELIG OPPKJØP: Kari Harsunen (t.v) i Sweco har overtatt styreledelsen av Mec As i Mandal. Philip M.H. Pedersen i midten fortsetter som daglig leder, mens Leif Larsen går fra det gamle til det nye styret.FOTO: FEDRELANDSVENNEN Bilde: Aksel Faag
Joachim Seehusen
13. okt. 2006 - 07:13

Mec er et konsulentselskap innen ingeniørtjenester til skips-, offshore- og prosessindustrien. Oppkjøpet skjer gjennom datterselskapet Sweco Pic, men det var Mec selv som tok initiativet til oppkjøpet.

– Vi måtte bli en del av et større fellesskap, sier Philip M. H. Pedersen, administrerende direktør i Mec AS, som har 22 ansatte.

Alt på ett sted

– Vi ser at kundene våre ønsker én partner å forholde seg til for alle disipliner. Det kunne ikke vi levere.

Organisk vekst var helt umulig i dag.

- Spesielt for et firma som oss og som ikke er i avisene hver dag. Dermed er vi ikke så godt kjente ute blant dem som ikke allerede er kunder hos oss. Det gjør det vanskelig å få tak i folk, presiserer Pedersen.

Tok tid

Han forteller at det ligger en to år lang prosess bak avtalen som nå er signert. Mec har blant annet brukt eksterne konsulenter til å finne den beste kjøperen.

– Størrelsen passet, dessuten kjøpte de Riba, et firma vi har samarbeidet mye med. Til slutt kokte det ned til personene vi snakket med, vi fikk tillit, sier Pedersen.

Styrker

Også Sweco er fornøyd med avtalen.

– Oppkjøpet forsterker vårt tjenestetilbud til skips-, offshore-, farmasøytisk- og kjemisk industri. Med Mec AS får vi også styrket kapasitet til å betjene norske og internasjonale prosjekter innen våre aktivitetsområder, sier Kari Harsunen, vice president for Process Industry i Sweco Pic.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.