KARRIERE

Ingeniører krever tykkhudede ledere

DIREKTE: ¿ Den største utfordringen når en skal lede ingeniører er at de til tider er så direkte og analytiske at det som er konstruktive innspill fort kan oppleves som knallhard kritikk, sier NITO-president Marit Stykket.
DIREKTE: ¿ Den største utfordringen når en skal lede ingeniører er at de til tider er så direkte og analytiske at det som er konstruktive innspill fort kan oppleves som knallhard kritikk, sier NITO-president Marit Stykket. Bilde: Dag Yngve Dahle

Stykket har tidligere vært sjef for ingeniører i arbeidslivet.

Adrian Furnham: – Teknologer kan ikke lede

Hun beskriver problematikken slik:

Kritiske

– Den største utfordringen når en skal lede ingeniører er at de til tider er så direkte og analytiske at det som er konstruktive innspill fort kan oppleves som knallhard kritikk. Som leder må du derfor være litt tykkhudet. Det er viktig å lytte aktivt til kritiske spørsmål og systematiske argumenter uten å gå i vranglås. Lederne må ha en forståelse for ingeniørenes grunnleggende faglige interesser og deres ønske om å kunne sette to streker under "svaret", sier Stykket.

BIs Espen Andersen:

Vil bidra

Hun understreker at ingeniører flest har en faglig tilnærming til arbeide. De vil gjerne være involvert og bidra, sier hun.

– Min erfaring at ingeniører lette å motivere når de selv kan delta aktivt i forbedringsprosesser. Generelt har ingeniører også en godt utviklet sans for risikovurderinger og kvalitetssikring, noe som kan komme godt med på de fleste arbeidsplasser, sier presidenten.

BI-professor Paul Moxnes mener teknologer er for tallfokuserte

Tekna-president Marianne Harg mener Furnham er på ville veier

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.