SAMFUNN

Ingeniører i streikeberedskap

Dersom konflikten mellom Akademikerne og staten som arbeidsgiver ikke løses før fredag, vil streiken trappes opp. Da vil også utvalgte Tekna-medlemmer tas ut.

Lønnstilbudet fra staten vor for dårlig for Akademikerne Stat. Dermed ble de første medlemmene tatt ut i streik; politijuristene.

Fnyser av tilbud

Akademikerne krevde ca. 25.000 kroner i lønnsøkning, mens staten tilbyr det halve.

- Nå er jeg skikkelig forbanna. Når regjeringen i tillegg bryter vår avtale om vesentlig mer til lokale forhandlinger, er vi nødt til å streike, sier Knut Aarbakke, leder i Akademikerne Stat, ifølge nettsidene til Akademikerne.Lønnskløft

Akademikernes hovedkrav er å redusere lønnsforskjellen mellom statlig og privat sektor - som nå er på 100.000 – 200.000 kroner.

- Vi ser at private arbeidsgivere nå støvsuger markedet for arbeidskraft. Det vil føre til et stadig dårligere statlig velferdstilbud. En slik utvikling kan vi ikke akseptere, sier Aarbakke.NITO Stat venter fortsatt på å komme til hos riksmeklingsmannen. Tilbudet de har fått fra staten er avvist og dermed sendt til mekling.Kl. 09.45: Mekling pågår fortsatt for kommunesektoren.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.