KARRIERE

Ingeniørbransjen må bli grønnere: – Trenger tusenvis av nye ingeniører

– Det haster å sikre den kompetansen som trengs hvis vi skal nå målene for framtida, sier Nito-president Trond Markussen.

– Antall studieplasser må økes, sier Trond Markussen, som er president i Nito.
– Antall studieplasser må økes, sier Trond Markussen, som er president i Nito. Foto: Eirik Helland Urke
6. jan. 2023 - 10:43

Det er et stort behov for ingeniørkompetanse i lys av den grønne omstillingen, viser en fersk rapport.

Den grønne omstillingen knyttet til global oppvarming vil kreve kontinuerlig teknologisk utvikling. Fram mot 2030 vil det være behov for opp mot 6000 nye ingeniører i de tre sentrale energinæringene; havvind, hydrogen og batterier, melder arbeidstakerorganisasjonen Nito.

– Antall studieplasser må økes, det må opprettes nye studieretninger tilpasset næringslivets behov og vi må satse på livslang læring gjennom etter og videreutdanning, sier Nito-president Trond Markussen.

Den ferske rapporten, levert av Menon Economics på oppdrag fra Nito, påpeker at dersom det ikke tas grep nå, kan behovet bli enda større.

– Det er kun sju år til 2030, og denne rapporten viser tydelig at det haster å sikre den kompetansen som trengs hvis vi skal nå målene for framtida. Vi trenger de som skal gjøre jobben, fortsetter han.

I dag er omtrent 25 prosent av personbilparken i Norge elektrisk. Et realistisk mål er at 80 prosent er nullutslipp i 2035, mener Ida Krag i Norges Bilbransjeforbund.
Les også

Politikerne bør enes om et nytt elbilmål

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.