KARRIERE

Ingeniør-organisasjonene opplever stor medlemsvekst

Tekna og Nito svært fornøyde med fjoråret.

Flere ingeniører og sivilingeniører har blitt med i fagforeningene Tekna og Nito.
Flere ingeniører og sivilingeniører har blitt med i fagforeningene Tekna og Nito. Bilde: Maiken Ree
16. jan. 2014 - 11:39

2013 bød på 2.971 nye medlemmer for Tekna, som er den største teknisk-naturvitenskapelig foreningen i fagforeningen Akademikerne.

Til sammen hadde  Tekna 64.692 medlemmer ved årsskiftet, en vekst på rundt fem prosent fra året før.

– Vi har hatt mål om å øke med tre tusen nye medlemmer. Det har vi oppnådd i år og vi er veldig fornøyd med det. Vi er den akademikerforeningen som vokser mest. I tillegg er mange av våre nye medlemmer i arbeid, sier Ivar Kristensen, generalsekretær i Tekna.

– Hyggelig utvikling

475 av disse nye medlemmene er studenter.

– Vi ser at vi vokser i bunn, og det er en hyggelig utvikling.  Gjennomsnittsalderen i Tekna har vært fallende. I 2014 har vi mål om å øke med 3000 nye medlemmer, sier Kristensen.

Tekna rekrutterer medlemmer med en utdanning på master- eller hovedfagsnivå innen naturvitenskap og teknologi. Sivilingeniører utgjør den største medlemsgruppen.

Søkere med en bachelorgrad eller høgskolekandidater bør ha praksis eller etterutdanning og blir vurdert først av Teknas innvoteringsråd.

Les også: De fire viktigste trendene for ingeniører mot 2020

Teknas generalsekretær Ivar Horneland Kristensen. Eirik Helland Urke

10.000 studentmedlemmer

Også Nito, fagforeningen for ingeniører, har fått flere nye medlemmer. Ifølge deres kommunikasjonsavdeling har de fått 2612 nye medlemmer i løpet av 2013. Det er en økning på 3,5 prosent.

Nito-president Tord Markussen er stolt.

– Det er alltid positivt at vi får nye medlemmer. Det betyr at det vi holder på med er relevant og riktig. Vi har gode tillitsvalgte ute i organisasjonene som skaper aktivitet og gjør Nito synlige. Ikke minst er det fantastisk at vi har 9656 studentmedlemmer. De er fremtidens ingeniører, sier Markussen.

450 nye studentmedlemmer har blitt med i Nito ifølge deres medlemsstatistikk.

NITO-president Trond Markussen
NITO-president Trond Markussen NITO

Ikke bare bachelor

Nito har til sammen 74.368 medlemmer, altså var veksten på rundt tre prosent. I 2014 håper de å øke antall medlemmer fra 3,5 prosent til 4 prosent.

Nitos medlemmer har bachelorgrad eller høyere utdanning, med minimum 60 studiepoeng i teknologiske fag. De tar også inn medlemmer med femåring utdanning.

– Nesten 10 prosent av våre medlemmer har en mastergrad og det blir flere av dem. Vi har ingeniører som videreutdanner seg og tar en mastergrad, men også de som har fullført en femårig studieløp, sier Markussen.

Tekna og Nito eier sammen med Polyteknisk forening Teknisk Ukeblad Media AS.

Les også:

Kun 4 av 10 ingeniørstudenter hadde relevant sommerjobb i fjor  

Disse har høyere lønnsvekst enn oljeingeniørene

Så mye tjener nyutdannede sivilingeniører  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.