FERJER

Ingen ville bygge nye fergekaier i Hardanger: Nå lyses jobben ut på nytt

Første utlysing av  kontrakten for å bygge to nye fergekaier i Hardanger ga null respons.

Vegvesenet går ut med ny utlysing av oppdraget med å bygge blant annet ny fergekai her i Jondal i Hardanger.
Vegvesenet går ut med ny utlysing av oppdraget med å bygge blant annet ny fergekai her i Jondal i Hardanger. Foto: Google Maps
27. aug. 2019 - 05:01

21. august var det frist for å gi tilbud på å bygge nye fergekaier på fylkesvei 49 Jondal-Tørvikbygd i Hardanger. Problemet var bare at det ikke var noen tilbud å åpne.

Ingen entreprenører hadde levert pris.

– Vi har sondert litt blant noen entreprenører som vi trodde prosjektet ville være interessant for, og fikk vite at det var for kort byggetid, forteller Rolf Nordeide i Vegvesenet til Veier24. Ferdigstillingsfrist var satt til 15. februar i 2020 i den opprinnelige utlysingen.

Får bedre tid til å gjøre jobben

Etaten kastet seg rundt og har nå lyst ut jobben igjen. Og fristen for ferdigstilling er flyttet til 15. juni neste år. Dermed bør entreprenørene få bedre tid på seg.

– I tillegg lyste vi ut oppdraget rett før ferien, og det kan også være en årsak til at mange ikke regnet på jobben. Dessuten er det mye å gjøre for entreprenørene i regionen nå for tiden, sier Nordeide til Veier24.

Fergekaiene i Hardanger er gamle og smale. Oppdraget med å bygge nye har en kostnadsramme på rundt 25 millioner kroner.

Jobben beskrives kort slik: Riving av eksisterende fergekaibru, ombygging av brubås og etablering av ny større fergekaibru. Inkluderer produksjon og montasje av nye heisetårn, ny heisebjelke og ny fergekaibru.

Oppstillingsplassen i Tørvikbygd skal utvides noe med fylling i sjøen mot sør. Eksisterende kommunal kai i Jondal mot sør kommer i konflikt med ny brubås, og må tilpasses denne.

Nå som kontrakten lyses ut for andre gang, er fristen for å gi tilbud 20. september.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.