KARRIERE

Ingen tro på likelønnsløft

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Bilde: Johannessen, Sara
19. feb. 2010 - 08:32

Forhandlingsleder Curt A. Lier i Akademikerne mener at forutsetningene for likelønnsløftet er brutt, og at løftene om likelønn forblir i festtalene.

– Staten har gitt klar beskjed om at de ikke ser for seg at det skal komme noen friske midler, sier forhandlingsleder for Akademikerne i staten Curt A. Lier til NRK.

Forutsetninger brutt

Han mener dette betyr at forutsetningene for løftet om likelønn er brutt, og at det dermed ikke kommer noe likelønnsløft.

Regjeringen har på sin side uttalt at den vil bidra til et kvinnelønnsløft dersom arbeidsgivere og arbeidstakere blir enige om hvem som skal få pengene. Men det har ikke vært mulig å bli enig, ifølge viseadministrerende direktør Anne-Kari Bratten i arbeidsgiverforeningen Spekter.

Ingen pott på lur

I forrige uke sa hun at det er full splid innad i fagbevegelsen når det gjelder om det skal etableres en likelønnspott eller ikke.

Lier mener det nå er på tide å fjerne all tvil. Regjeringen har ingen likelønnspott i milliardklassen på lur, sier han.

– Vi har ikke virkemidlene til å kunne løse dette sentralt i lønnsoppgjøret. Dette kan best løses ved at man legger mye penger ut lokalt slik at virksomhetene selv har mulighetene til å løse dette problemet, sier Lier. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.