MOBIL

- Ingen spør etter Windows Phone

Europeiske operatører er misfornøyde med Nokia og Microsoft.

17. apr. 2012 - 17:00

I oktober i fjor lanserte Nokia sine to første Windows Phone-modeller, Lumia 800 og Lumia 710, og satser på at Microsoft-plattformen er det som skal til for at de greier å reise seg igjen etter flere års nedgang.

Og ting har sett veldig bra ut. Det siste året har vi hatt en eksplosiv utvikling i antall apps for Windows Phone, og her til lands havnet Lumia 800 høyt på topplisten over antall solgte telefoner hos NetCom i februar.

LES OGSÅ: Test av Lumia 800

Skepsis hos utenlandske operatører

Selv om salget altså ser ut til å gå bra i Norge, er ikke dette noe som går igjen i alle land. Representater hos fire forskjellige, store operatører i Europa er ikke nådige i kritikken av Nokia og Microsoft. 

- Ingen kommer inn i butikken og spør etter Windows Phone, forteller mobilsjefen i en europeisk (ikke navngitt) operatør til Reuters. Han har hatt Nokia Lumia 800 og Lumia 710 i salg siden desember, og mener det ville vært enklere å selge telefoner med nøyaktig samme maskinvare om det var Android under skallet.

For lite markedsføringDeadmau5 og avansert 3D-prosjektering midt i London hjelper på, men er ikke nok, ifølge operatørene.

Han mener imidlertid ikke det er plattformen i seg selv som er problemet:

- Programvaren fungerer flott med PCer og lar deg gjøre tonnevis med kule ting, men få kunder vet om dette, sier kilden.

Flere andre operatører skal også være misfornøyd med markedsføringen av Windows-telefonene, og mener Microsoft burde ta seg råd til å spytte inn mer penger her.

En annen anonym kilde fra en annen operatør mener prisene på Nokias Windows-telefoner burde vært lavere enn de er i dag, og at produsenten burde selge med tap en periode for å komme skikkelig inn på markedet igjen.

Nokia har ellers sendt ut varsel om røde tall før de skal presentere resultatene for første og andre kvartal.

Kilde: Reuters

LES OGSÅ:

Android, Windows Phone eller iOS?

Slik kommer du i gang med Windows Phone

10 nyttige apper til Windows Phone 7

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.