BLOG

- Ingen "Retina Display" i iPad 2

Det har bygget seg opp en aldri så liten ryktestorm rundt iPad 2, og da spesielt skjermen. Det spekuleres i om oppløsningen skal firedobles ved at skjermen får 2048 x 1536 pikslers oppløsning mot dagens 1028 x 768 piksler.Nå heller John Grubers blogg Daring Fireball kaldt vann på ryktene, og hevder at iPad 2 trolig får samme skjermoppløsning som dagens iPad.

Marius ValleMarius ValleJournalist
19. jan. 2011 - 13:18

Han peker på at det er en kameraapplikasjon i iOS 4.3 beta som har oppløsningen 1024 x 768. Det er ingen god grunn til at denne skal finnes, siden iPad ikke har kamera. Den må derfor være tiltenkt iPad 2, og oppløsningen må derfor være denne.

Gruber viser også til anonyme kilder, som avkrefter at det kommer et høyoppløst "Retina Display" i neste iPad. Det virker ifølge Gruber mer sannsynlig at Apple har forbedret den eksisterende skjermen ved for eksempel å gjøre den mer lyssterk og gjøre at den bruker mindre strøm.

Gruber avfeier ikke at skjermoppløsningen kan øke. Hans kilder har heller ikke sagt annet enn at iPad 2 ikke får såkalt "Retina Display".

Sannsynligvis er det snakk om en oppdatert iPad som følger samme linje som oppdateringen av iPhone 3G til 3GS. Altså samme formfaktor men bedre maskinvare.

Uansett er det hele spekulasjoner fra ende til annen.

Les mer på Daringfireball.net »

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.