IT

Infinite USB lar deg plugge i nesten så mange dingser du vil

Livredder til den nye Macbooken?

 Infinite USB lar deg bruke selve kabelen som forgreiner.
Infinite USB lar deg bruke selve kabelen som forgreiner. Bilde: Infinite USB
11. apr. 2015 - 17:47

Bærbare datamaskiner blir stadig mindre, og går på tilkoblingsmulighetene løs. Et godt eksempel på dette er den nye Macbooken, som leveres med én eneste port for lading, video og USB-tilkoblinger.

Selv om man kjøper en svindyr adapter til sistnevnte, ender man fremdeles opp med én skarve USB-port om man vil lade maskinen i tillegg.

Løsningen ville vanligvis vært å kjøpe en USB-adapter, men i disse dager har et nytt produkt sett lyset på folkefinansierings-nettstedet Kickstarter: Infinite USB.

Les også: Slik blir USB-kabelen som lar deg plugge den inn begge veier

USB-C på vei

Produktet bygger på et enkelt konsept, nemlig USB-kabler med innebygde forgreinere. Dette vil si at hver kabel har en innebygd USB-inngang i den ene pluggen som gjør at man kan plugge på nye USB-kabler.

I den ene enden har man altså USB inn og ut (USB-C skal også være på vei), mens man i andre enden kan velge mellom USB, lightning og micro USB.

Les også: – USB-C er en sikkerhetsrisiko 

Vil få strømbegrensninger

Skaperne skryter av evig USB, men skal man være pirkete finnes det en begrensning på hvor mange enheter man kan koble i én USB-port: 127 stykker. Laptopers evne til å levere strøm, samt USB 3.1-standardens strømbegrensninger (2,4 ampere gjennom 5 volts-busen) - gjør at man i praksis ikke kan lade absolutt alt man måtte ønske seg.

USB-huben man ender opp med kan riktignok forsynes av strøm fra utsiden, for eksempel gjennom en veggadapter. I dette tilfellet vil man kunne lade og forsyne langt flere dingser, og selve PC-en i Macbooks tilfelle.

Les også: Nå kan du plugge iPhonen rett i stikkontakten

På den ene siden av porten har man USB (-C skal komme senere) inn og ut. I den andre enden kan man velge mellom USB, micro USB og Lightning.
På den ene siden av porten har man USB (-C skal komme senere) inn og ut. I den andre enden kan man velge mellom USB, micro USB og Lightning.

«Låser» deg til systemet

Den eneste klare ulempen vi klarer å se med dette systemet er at man må bytte ut eller supplere alle sine eksisterende kabler med en infinite-kabel. De har en ganske stiv pris: Et startsett med fem kabler vil koste snaut 500 kroner, disse vil være rundt 25 centimeter lange.

Kampanjen hadde fredag samlet inn 150.000 dollar - 15 ganger mer enn målet de opprinnelig satte seg. Etter planen skal produktet havne på det globale markedet i løpet av juni.

Les også:

5 tips til raskere mobillading

10 triks for bedre wifi hjemme

Slik får du maksimalt ut av mobil-batteriet  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.