IT

Infinite USB lar deg plugge i nesten så mange dingser du vil

Livredder til den nye Macbooken?

 Infinite USB lar deg bruke selve kabelen som forgreiner.
Infinite USB lar deg bruke selve kabelen som forgreiner. Bilde: Infinite USB
11. apr. 2015 - 17:47

Bærbare datamaskiner blir stadig mindre, og går på tilkoblingsmulighetene løs. Et godt eksempel på dette er den nye Macbooken, som leveres med én eneste port for lading, video og USB-tilkoblinger.

Selv om man kjøper en svindyr adapter til sistnevnte, ender man fremdeles opp med én skarve USB-port om man vil lade maskinen i tillegg.

Løsningen ville vanligvis vært å kjøpe en USB-adapter, men i disse dager har et nytt produkt sett lyset på folkefinansierings-nettstedet Kickstarter: Infinite USB.

Les også: Slik blir USB-kabelen som lar deg plugge den inn begge veier

USB-C på vei

Produktet bygger på et enkelt konsept, nemlig USB-kabler med innebygde forgreinere. Dette vil si at hver kabel har en innebygd USB-inngang i den ene pluggen som gjør at man kan plugge på nye USB-kabler.

I den ene enden har man altså USB inn og ut (USB-C skal også være på vei), mens man i andre enden kan velge mellom USB, lightning og micro USB.

Les også: – USB-C er en sikkerhetsrisiko 

Vil få strømbegrensninger

Skaperne skryter av evig USB, men skal man være pirkete finnes det en begrensning på hvor mange enheter man kan koble i én USB-port: 127 stykker. Laptopers evne til å levere strøm, samt USB 3.1-standardens strømbegrensninger (2,4 ampere gjennom 5 volts-busen) - gjør at man i praksis ikke kan lade absolutt alt man måtte ønske seg.

USB-huben man ender opp med kan riktignok forsynes av strøm fra utsiden, for eksempel gjennom en veggadapter. I dette tilfellet vil man kunne lade og forsyne langt flere dingser, og selve PC-en i Macbooks tilfelle.

Les også: Nå kan du plugge iPhonen rett i stikkontakten

På den ene siden av porten har man USB (-C skal komme senere) inn og ut. I den andre enden kan man velge mellom USB, micro USB og Lightning.
På den ene siden av porten har man USB (-C skal komme senere) inn og ut. I den andre enden kan man velge mellom USB, micro USB og Lightning.

«Låser» deg til systemet

Den eneste klare ulempen vi klarer å se med dette systemet er at man må bytte ut eller supplere alle sine eksisterende kabler med en infinite-kabel. De har en ganske stiv pris: Et startsett med fem kabler vil koste snaut 500 kroner, disse vil være rundt 25 centimeter lange.

Kampanjen hadde fredag samlet inn 150.000 dollar - 15 ganger mer enn målet de opprinnelig satte seg. Etter planen skal produktet havne på det globale markedet i løpet av juni.

Les også:

5 tips til raskere mobillading

10 triks for bedre wifi hjemme

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Slik får du maksimalt ut av mobil-batteriet  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.