OLJE OG GASS

Vil lage teknologipark i vannkanten

Teknologipark: I dette bygget på Tasta utenfor Stavanger vil Roxel få inn flere teknologibedrifter under samme tak.
Teknologipark: I dette bygget på Tasta utenfor Stavanger vil Roxel få inn flere teknologibedrifter under samme tak. Bilde: Lars Taraldsen
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
30. sep. 2013 - 08:49

STAVANGER: I starten av 2011 bestod Roxel av tre-fire personer. Nå har selskapet, i tillegg til moderselskapet, åtte døtre med omkring 140 ansatte som holder til på Tasta utenfor Stavanger.

Datterselskapene er blant annet Roxel automasjon, Roxel rental, Roxel products og Roxel ventilasjon.

Men Roxel har lyst til å fortsette å være i vannkanten, selv om de vokser seg større. Da vil de ha inn flere selskaper som holder på med teknologi.

Inspirasjon

– Mange av oss som er her, har jobbet på Forus i alle år. Men med Roxel ville vi være et annet sted, et sted som ikke består av parkeringsplasser og store bygg. Vi sjekket ut dette, og det er jo en inspirasjon i seg selv å være her, sier teknologidirektør i Roxel, Sigve Sandvik.

Han peker ut vinduet, utover byfjorden ved Stavanger. Her ligger tre bygg på rekke og rad. Det ene bygget er Roxels hovedkontor, der det også er verkstedsfasiliteter.

Det andre bygget holder Fabricom til i, og det tredje bygget har Roxel og Westcon flyttet inn i.

– For min del som bor et stykke unna, kan jeg faktisk kjøre båt til jobb. Og det er ikke bare når det er godt vær at det er inspirerende å holde til i vannkanten. Også når det er grisevær ute, er det fantastisk her. Man må ha noe å hvile øynene på, og kunne kjenne den salte lufta, sier Sandvik.

Les også: Hun har vært sjef for 70 menn siden hun var 28 år gammel

I vannkanten: Sigve Sandvik i Roxel blir demotivert av områder som Forus. Han vil heller holde til i vannkanten.
I vannkanten: Sigve Sandvik i Roxel blir demotivert av områder som Forus. Han vil heller holde til i vannkanten.

Sammen med Westcon

Han forklarer at Roxel ikke visste hvor lenge de kunne holde til i vannkanten på Tasta, og sier at de vokste fortere enn først antatt.

– Da vi begynte å vokse, ble det ledig i et bygg på bortsiden. Poseidon offshore holdt til der, og da Siemens kjøpte dem, ble de flyttet herfra. Vi gikk da i samtaler med Westcon, og vi ble enige om å flytte inn noen i det bygget, sier han.

I bygget er det rundt 50 kontorplasser, og per i dag holder omkring 20 fra Roxel og 20 fra Westcon til her.

Ønsker teknologibedrifter

Og med selskap av Westcon, ble også fristelsen for å få på plass et større teknologimiljø stor. Fristelsen vokste ytterligere da Fabricom bestemte seg for å flytte ut av det største av de tre byggene.

– Da tenkte vi at dette måtte være mulig å få til noe i det bygget. Der er det i dag omkring 430 kontorplasser. Vi kontaktet eierne, og fant ut at vi kunne leie hele bygget, med mulighet for framleie. Vi kjøpte alt av møbler og infrastruktur, så nå gjelder det bare å få inn nok folk, sier han.

Sandvik sier at det allerede nå er fire forskjellige teknologibedrifter som har meldt sin interesse for å flytte inn. Og han tror at det rimelig fort vil være fylt opp.

– Vi tar over bygget første november. Vi har nok ikke fått fullt hus allerede da, men om mellom et halvt og ett år vil jeg tro at det er på plass, sier han.

Sandvik peker på at det er viktig for dem at bedriftene er teknologirelaterte.

– Det gjelder å finne analogier mellom oss og de som flytter inn her. Og vi vil også lage noen fora der det er mulig å utveksle erfaringer og muligheter. Vi må prøve å lokke folk hit ved å vise at vi er gode på teknologi, sier han.

Les også:

Hit vil næringslivet at norske studenter skal dra

«Alle» ingeniørstudentene er sikre på å få jobb

Per (80) har jobbet som sivilingeniør i 56 år i samme firma  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.