INDUSTRI

Vil ha handlingsplan for industrien

KREVER HANDLING: Nito-president Marit Stykket mener Enova blir avgjørende for en grønnere industri, men at regjeringen først må få en handlingsplan på bordet.
KREVER HANDLING: Nito-president Marit Stykket mener Enova blir avgjørende for en grønnere industri, men at regjeringen først må få en handlingsplan på bordet. Bilde: NITO

– Handlingsplanen for energieffektivisering i bygg må ikke bli en hvilepute for politikerne. Det er et stort potensial for energieffektivisering i industrien, og vi trenger en grønn handlingsplan for norsk industri også.

Det sier Marit Stykket i sin tale under Nitos innlandskonferanse senere i dag.

Stort potensial

Ifølge en Enova-undersøkelse er det et teknisk potensial for å redusere energiforbruket i industrien med 27 TWh, eller 29 prosent. Stykket mener dette viser at potensialet er stort selv om norsk industri allerede er mer miljøvennlig enn i de fleste andre land.

– En handlingsplan for energieffektivisering i industrien må være knyttet til alle de positive tingene som norsk industri iverksetter i dag, samt ambisjonene til politikere, organisasjoner og ikke minst industrien selv, sier Stykket, og viser til den stadige utviklingen av miljøteknologi – hvor norsk industri ligger i front.

Enova viktig

Nito-presidenten mener Enovas rolle er avgjørende for å lykkes med et energieffektiviseringsprosjekt i industrien:

De trenger både kompetanse og nok verktøy til å gjennomføre politikernes ambisjoner for en grønnere industri.

– Det trengs enkelt og greit flere virkemidler, og disse må legges til Enova, sier Stykket, ifølge en pressemelding fra Nito.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.