Det utbrente batteriet til venstre var om bord på Dreamliner-maskinen til det japanske flyselskapet Nippon Airways. Batteriet tok plutselig fyr da flyet var i luften. Til høyre et uskadd batteri fra samme flytype. Nippon Airways er ett av flere selskaper som har hatt problemer med Boeings nye prestisjefly. (Bilde: REUTERS)

BOEING 787 DREAMLINER

Varsler redegjørelse om Dreamliner torsdag

Den amerikanske transportsikkerhetsmyndigheten kunngjør status for granskingen.

Den amerikanske transportsikkerhetsmyndigheten (NTSB) skal torsdag redegjøre for granskingen av problemene med Dreamliner-flyene og hva som har forårsaket dem.

Tar uker

Sjefen for NTSB, Deborah Hersman, sier alt vil bli gjort for å komme til bunns i problemene, men at det ennå vil ta mange uker før et svar vil foreligge.

Flere flyselskaper har hatt problemer med Boeings nye 787-fly, som kalles Dreamliner, og både amerikanske og europeiske luftfartsmyndigheter har innført flyforbud for flytypen.

Flere av Dreamliner-maskinene har blant annet hatt problemer med batteriene, som i flere tilfeller har tatt fyr mens fly har vært i luften.

Ingen forsinkelser?

Norwegian er blant flyselskapene som har bestilt flyet og som håper problemene kan fikses raskt slik at det første kan leveres etter planen i april.

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian sier tat det siste de har hørt fra Boeing-fabrikken i Seattle er at det ikke er noen forsinkelser på flyene det norske selskapet har bestilt.

Les også:

Boeing ber om å få testfly Dreamlineren

Denne blir større enn Kjos-lineren

Dette flyet bruker mye mindre drivstoff