MOTOR

Varsler redegjørelse om Dreamliner torsdag

Den amerikanske transportsikkerhetsmyndigheten kunngjør status for granskingen.

Det utbrente batteriet til venstre var om bord på Dreamliner-maskinen til det japanske flyselskapet Nippon Airways. Batteriet tok plutselig fyr da flyet var i luften. Til høyre et uskadd batteri fra samme flytype. Nippon Airways er ett av flere selskaper som har hatt problemer med Boeings nye prestisjefly.
Det utbrente batteriet til venstre var om bord på Dreamliner-maskinen til det japanske flyselskapet Nippon Airways. Batteriet tok plutselig fyr da flyet var i luften. Til høyre et uskadd batteri fra samme flytype. Nippon Airways er ett av flere selskaper som har hatt problemer med Boeings nye prestisjefly. Bilde: REUTERS
6. feb. 2013 - 19:19

Den amerikanske transportsikkerhetsmyndigheten (NTSB) skal torsdag redegjøre for granskingen av problemene med Dreamliner-flyene og hva som har forårsaket dem.

Tar uker

Sjefen for NTSB, Deborah Hersman, sier alt vil bli gjort for å komme til bunns i problemene, men at det ennå vil ta mange uker før et svar vil foreligge.

Flere flyselskaper har hatt problemer med Boeings nye 787-fly, som kalles Dreamliner, og både amerikanske og europeiske luftfartsmyndigheter har innført flyforbud for flytypen.

Flere av Dreamliner-maskinene har blant annet hatt problemer med batteriene, som i flere tilfeller har tatt fyr mens fly har vært i luften.

Ingen forsinkelser?

Norwegian er blant flyselskapene som har bestilt flyet og som håper problemene kan fikses raskt slik at det første kan leveres etter planen i april.

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian sier tat det siste de har hørt fra Boeing-fabrikken i Seattle er at det ikke er noen forsinkelser på flyene det norske selskapet har bestilt.

Les også:

Boeing ber om å få testfly Dreamlineren

Denne blir større enn Kjos-lineren

Dette flyet bruker mye mindre drivstoff  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.