KARRIERE

Upraktiker med medisin mot tunnelsyn

Dag Yngve Dahle
10. feb. 2009 - 07:59

KARRIEREBLIKK

Karriereblikk er en spalte der kjente og mindre kjente personer i ulike bransjer forteller om sine erfaringer med arbeidslivet.

Navn: Finn Langeland.

Alder: 57 år.

Stilling: Informasjonsdirektør i Norsk Industri.

Utdanning: Historie, sosialantropologi og engelsk ved Universitetet i Bergen. Mastergrad i European Studies ved College of Europe i Brugge, Belgia.

*

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg?

Jeg valgte journalistikk og deretter kommunikasjon. Men opprinnelig hadde jeg en tanke om at det var historiker jeg burde bli. Historie er usannsynlig fascinerende. Se bare på vårt eget kontinents voldsomme omveltninger: Verdenskriger, depresjon, borgerkriger, revolusjon. Murens fall, fredsprosjektet EU og Norges håpløse utenforskap.

Hvilket yrke kunne du absolutt ikke ha tenkt deg?

Jeg har enorm respekt for alle som får til praktiske ting, fra fagarbeidere til ingeniører/sivilingeniører. Men jeg er håpløst upraktisk og ville aldri ha kunnet gjøre en anstendig jobb i slike stillinger.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren?

Fra min tid som journalist vil jeg si at det beste minne er det å få delta i opprullingen av store nyhetssaker. Fra tiden som informasjonsansvarlig i ulike sammenhenger vil jeg mene at det beste er å vite at man så langt som råd er forsøker å få frem relevante fakta for journalister som ikke sjelden går inn i kompliserte saker med tunnelsyn.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre?

Først og fremst tror jeg at vi må ta høyde for at et meningsfylt yrkesliv krever gjensidig respekt og at det å jobbe, mer og mer handler om livslang læring. Man er ikke "utlært" fordi om man debuterer i yrkeslivet med en feit tittel og gode karakterer. Jobben begynner når arbeidsdagen starter.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.