INDUSTRI

Truck med trøkk

Lindes nye, elektriske motvektstruck i E-serien er, ifølge produsenten, spesielt godt egnet for våtindustrien. Den har samtidig flere teknologiske løsninger som kanskje vil fatte interesse også hos andre.

Strømsparing

Truckserien har fått sitt navn på grunn av E-zone-systemet. Det er et overvåkningssystem som registrerer effekten av batteriuttaket i forhold til utført arbeid. På denne måten skal den kunne regulere til optimalt energiforbruk.

Og apropos batteri: Trucken er tilrettelagt for fem ulike batteriskiftesystemer. På den måten trenger ikke bedriftene skifte system selv om de kjøper ny truck, noe som ofte er et problem.

Patentert løsning

Firehjuls-trucken har kombi-styreaksling, en nyutviklet løsning som er patentert av Linde.

- Det gir trucken fordelene fra pendelaksling, samtidig som denhar like liten svingradius som en trehjuling med ett svingbart hjul, forklarer produktsjef Bjørn Gustavsen, Hesselberg Truck AS.

Trehjuls-trucken har twilling styrehjul, men på grunn av firehjulerens kombi-styreaksling er svingradiusen nesten lik på de to modellene.

God støtdemping

E-serien har samme system for avfjæring som dieseltruckene.

Bunnrammen er festet i kraftige gummidempere mot drivakselen. I tillegg er tilsylinderne flyttet opp over taket på trucken, og montert med tilsvarende gummidempere.

- Det gjør trucken svært behagelig å kjøre for truckføreren, fordi vibrasjon og slag blir værende i drivaksel og mast, sier Gustavsen.

For våtindustri

Produktsjefen mener den nye E-serien er ideell for våtindustrien, på grunn av en nyutviklet drivaksel.

- I steden for å dele all motorikk og elektronikk rundt på trucken, er alt samlet i én aksel. Denne akselen er i tillegg helt tett, noe som holder elektronikken tørr og ren uansett industri, sier Gustavsen, som anbefaler trucken spesielt for fiskeindustrien.

Les mer om: