INDUSTRI

Tiden stoppet i London

AVDUKET: Nedtellingsklokken til London-OL ble avduket i en flott sermoni mandag kveld, og startet nedtellingen 500 dager før OL begynner. Men det tok ikke lang tid før den stoppet igjen.
AVDUKET: Nedtellingsklokken til London-OL ble avduket i en flott sermoni mandag kveld, og startet nedtellingen 500 dager før OL begynner. Men det tok ikke lang tid før den stoppet igjen. Bilde: AFP

Det offisielle nedtellingsuret til London-OL ble startet under en høytidelig seremoni med taler og fyrverkeri på Trafalgar Square mandag kveld. Dagen etter stoppet det.

– Veldig skuffet

Nedtellingen stanset på 500 dager, 7 timer, 6 minutter og 56 sekunder.

DAGEN DERPÅ: En tekniker klatrer inn i klokken som teller ned til London-OL på Trafalgar Square. Den stoppet tirsdag, bare timer etter den ble startet.
Nedtellingen stanset på 500 dager, 7 timer, 6 minutter og 56 sekunder. DAGEN DERPÅ: En tekniker klatrer inn i klokken som teller ned til London-OL. Den stoppet tirsdag, bare timer etter den ble startet. FOTO: Reuters Reuters

Omega hadde nok håpet at ingen skulle få det med seg, men det tok ikke lang tid før den pinlige feilen ble slått stort opp i en rekke medier.

– Vi er selvsagt veldig skuffet over denne tekniske feilen på klokken. Klokken er utviklet av våre eksperter og nøye testet før lanseringen på Trafalgar Square, sier en talsmann for sveitsiske Swatch Group, som eier Omega, til BBC.

Swatch Group sendte umiddelbart et team med urverkeksperter tilbake til London. Tirsdag kveld startet klokken igjen, og nedtellingen fortsatte.

Ikke mer tid

En talsmann for London 2012 forsøkte å spøke bort problemene:

– Selv om klokken har stoppet betyr ikke det at vi får mer tid til å forberede de olympiske leker, sa han til The Telegraph.

Klokken skal telle ned dager, timer, minutter og sekunder til London-OL starter 27. juli 2012.

Tidens hjem

Ifølge Omega har de hentet mye inspirasjon til klokkedesignet i Greenwich-meridianen. Derfor har klokken lysstråler som peker mot denne bydelen sørøst i OL-byen. Nullmeridianen går gjennom Greenwich-observatoriet i London, nærmere bestemt hovedakselen på det store teleskopet i observatoriet.

Klokken er laget i stål, er 6,5 meter høy, 5 meter bred og veier 4 tonn. Ti personer brukte to hele dager på å sette sammen klokken på Trafalgar Square.

Omega er offisiell tidtakingsleverandør til de olympiske lekene i London, så vi får håpe de ikke får nye urverksproblemer når OL starter.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.