INDUSTRI

Skal utrede båtsikkerhet

SKAL UTREDE: Sjøfartsdirektør Olav Akselsen skal lede en arbeidsgruppe som skal levere en rapport om ulykker med fritidsbåter til våren.
SKAL UTREDE: Sjøfartsdirektør Olav Akselsen skal lede en arbeidsgruppe som skal levere en rapport om ulykker med fritidsbåter til våren. Bilde: Tore Stensvold
Tore Stensvold
5. sep. 2011 - 08:30

HAUGESUND: Sjøfartsdirektør Olav Akselsen har derfor fått i oppgave å utrede ulykkene nærmere for å se om det må settes i verk flere tiltak.

– Det er urovekkende at så mange dør i ulykker med fritidsbåter. Vi må se nærmere på hva vi kan gjøre for å få ned antallet, sier Akselsen.

Bakgrunn:

Egen rapport

Sjøfartsdirektøren skal lede en arbeidsgruppe som får tida fram til 1. april neste år med å levere en rapport.

– Vi skal ha med oss representanter fra båtorganisasjoner, produsenter og importører samt andre aktuelle instanser og belyse dette fra alle kanter, sier Akselsen til TU.

Step-skrog: Livsfarlig med brå sving i høy fart

Vest og opplæring

Han sier at økt krav til føreropplæring og båtførerprøver, basert på båtenes fart og ikke lengde, kan være en aktuell problemstilling.

– Det enkelttiltaket som kan redusere antall omkomne raskt, er bruk av flytevest. Det er i snitt 33 mennesker som omkommer i ulykker med fritidsbåter hvert år. 70 prosent av dem er godt voksne menn uten redningsvest, sier Akselsen.

Les også: – Fartsbåtene er ikke farlige

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.