INDUSTRI

Rec Silicon med milliardavtale i Kina

Skal utvide virksomheten.

Rec Silicon skal samarbeide med kinesisk selskap om en fabrikk i Yulin.
Rec Silicon skal samarbeide med kinesisk selskap om en fabrikk i Yulin. Bilde: Foto: Fredrik Drevon
26. feb. 2014 - 10:15

Gjennom to datterselskaper har Rec Silicon avtalt å samarbeide med kinesiske Shaanxi Non-Ferrous Tian Hong New Energy om en fabrikk i Yulin i provinsen Shaanxi.

Selskapet regner med å motta 198 millioner dollar – drøyt 1,2 milliarder kroner – i forskuddsbetaling av den kinesiske partneren, heter det i en børsmelding.

Patenter

Rec Silicon mottar  forhåndsbetalinger fra sin partner på omkring 1,2 milliarder kroner i mars og august 2014 for samarbeidsselskapets rett til å bruke Recs teknologi.

Joint ventureselskapet til Rec Silicon og Shaanxi Non-Ferrous Tian Hong New Energy Co skal bygge et nytt produksjonsanlegg  i Yulin i Shaanxi-provinsen. Det vil få en kapasitet på 18.000 tonn polysilsiumgranulat, 1000 tonn Siemens polysilisium og 500 tonn silangass.

Les også: – Når kineserne bestemmer seg for å ta et marked, så gjør de det

Lykkelig partner

– Jeg er glad for å kunngjøre denne strategiske alliansen med en ideell partner. Dette fellesforetaket er et viktig steg i den globale veksten for Rec Silicon, og vil styrke vår ledende posisjon i bransjen, sier Rec Silicon-sjef Tore Torvund i en kommentar til DN.no.

– Dette demonstrerer verdien av vår teknologi og tillater oss å utvide vår kapasitet uten at Rec Silicon bruker sine nåværende eiendeler eller må hente inn andre former for finansiering for sitt kapitalbidrag, sier Torvund.

Børsen reagerer

Rec Silicon går rett til værs på Oslo Børs onsdag formiddag.

Etter en snau times handel ligger omsettes aksjen for 4,01 kroner, en oppgang på drøyt 11 prosent fra åpningskursen.

Les også:

Kjøpte Recs nedlagte fabrikk til spottpris  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.