INDUSTRI

Nye kontrakter for Kongsberg Automotive

MER Å GJØRE: De ansatte ved Kongsberg Automotive får mer å gjøre i årene framover. Her fra en tidligere anledning på Hvittingfoss.
MER Å GJØRE: De ansatte ved Kongsberg Automotive får mer å gjøre i årene framover. Her fra en tidligere anledning på Hvittingfoss. Bilde: Trond Gram
Peder Qvale
21. des. 2011 - 12:07

Totalt er kontraktene, som er på det amerikanske markedet, verdt 81 millioner kroner.

Dermed har det vært en god uke for bedriften, som den siste uken har sikret seg kontrakter verdt omtrent 830 millioner kroner.

Mer plass

De siste i rekken og går altså på interiørløsninger. Den ene kontrakten er for en elektromekanisk seteaktuator. Denne skal installeres i en tysk premium-modell som skal bygges i Nord- Amerika.

Aktuatoren skal automatisk felle opp og ned tredje seterad i bilen slik at bagasjerommet blir utvidet.

Bedre ryggstøtte

Den andre kontrakten er på en såkalt pneumatisk korsryggstøtte som skal leveres til en amerikansk bilprodusent. Dette er en trykkluftbasert løsning som skal gi bedre støtte til korsryggen.

– Markedet for pneumatisk korsryggstøtte tar virkelig av i Nord-Amerika. Trenden er at setene hele tiden må bli lettere og tynnere, og dette gjør våre pneumatiske systemer til en perfekt match, sier Scott Paquette i Kongsberg Automotive.

Skal levere kløtsj-systemer til USA for 280 millioner kroner

KA satser på råkjør i Asia

Kongsberg Automotive kritiseres

Millionkontrakt med Chrysler

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.