INDUSTRI

Ny ferge på vei til Fosen

Nye Stavangerfjord ble sjøsatt i går og er snart på vei til Bergen Group Fosen for utrustning.

VANN: Stavangerfjord på vei ned slippen ved Stocznia Gdansk i Polen. Nå slepes skipet til Bergen Group Fosen for utrustning og ferdiggjøring.
VANN: Stavangerfjord på vei ned slippen ved Stocznia Gdansk i Polen. Nå slepes skipet til Bergen Group Fosen for utrustning og ferdiggjøring. Bilde: Øyvind Risnes/Bergen Group
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
13. apr. 2012 - 11:47

Passasjerfergen Stavangerfjord er den første av Fjord Lines to nye cruiseferger.

Alt skrogarbeid gjøres ved Stocznia Gdansk i Polen. Stålarbeidet for ferge nr to, Bergensfjord, er godt i gang.

Les også: Kjølstrekk av ny cruiseferge

Slep

Selve sjøsettingen av de ca. 7.000 tonn stål som utgjør skroget på Stavangerfjord, tok mindre enn et minutt. Slepet fra Polen til Norge og verftet i Rissa på Fosen-halvøya tar til i neste uke.

På Bergen Group Fosen vil fagarbeidere i en rekke disipliner sørge for utrustning og ferdiggjøring av det moderne skipet, skriver Bergen Group i en pressemelding. Skipene skal overleveres og settes i drift i løpet av neste år.

Les også: Milliardkontrakt for Fosen

Folk og kjøretøy

Stavangerfjord og Bergensfjord er 170 meter lange og konstruert for røff sjø. Det blir plass til 1.500 passasjerer, og skipene vil ha 306 lugarer og plass til 600 personbiler, vogntog og last.

De to fergene skal gå inn i rutene Bergen – Stavanger – Hirtshals og Hirtshals – Langesund fra 2013.

Sjøfolk

Fjord Line ble startet i 1993 og har 245 ansatte, hvorav 85 i landorganisasjonene i Bergen, Stavanger, Egersund, Kristiansand og Hirtshals, og 160 sjøansatte på helårsbasis. Bemanningen økes i sommerhalvåret med om lag 100 ansatte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.