INDUSTRI

Leverer til bøyefartøy

Indiske myndigheter har bestilt Rolls-Royce-design og -utstyr til et spesialfartøy til vedlikehold og utsetting av bøyer og navigasjonsmerker

INDIA: Rolls-Royce har designet et spesialfartøy, UT 755 S, for Directorate Genereal of Lighthouses and Lightships i India. Skipet skal brukes til utskifting og vedlikehold av bøyer og navigasjonsmerker.
INDIA: Rolls-Royce har designet et spesialfartøy, UT 755 S, for Directorate Genereal of Lighthouses and Lightships i India. Skipet skal brukes til utskifting og vedlikehold av bøyer og navigasjonsmerker. Bilde: Rolls-Royce
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
23. aug. 2012 - 12:28

Fartøyet, som skal operer utenfor kysten av India og rundt Andman- og Nicobar-øyene,  bygges med UT 755 S-design.

Skipet bygges ved Cochin verftet i India. Levering til Directorate Genereal of Lighthouses and Lightships blir i løpet av 2015. Rolls-Royce har tidligere levert utstyr til andre skip for direktoratet.

Utstyrspakke

 For Rolls-Royce er verdien på kontrakten 75 millioner kroner. Det omfatter i tillegg til design, hovedmotorer, framdriftssystem, automasjon og kontrollsystem, dekkmaskineri og akselgeneratorer.

Verftet har bygget et 20-talls skip med UT-design. I forrige måned leverte veftet ett skip av typen UT 755 CD, og neste i serien leveres i september.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.