INDUSTRI

Kitron nærmer seg Kina-åpning

I slutten av året åpnet Kitron en ny fabrikk i Shanghai.
I slutten av året åpnet Kitron en ny fabrikk i Shanghai. Bilde: Finn Halvorsen
Mona StrandeMona StrandeJournalist
13. sep. 2010 - 14:23

Kitrons fabrikk skal være klar for produksjon mot slutten av året, og er lokalisert i "Nordic Industrial Park" i Ningbo, like sør for Shanghai.

Kitrons fabrikk skal være klar for produksjon mot slutten av året, og er lokalisert i

Les også:

Stort potensial

Her holder også Kitrons 100 prosent eide datterselskap til. De forsyner hele Kitrons produksjonssystem med komponenter og deler. Et nystartet produksjonsselskap skal styre produksjonen i den nye fabrikken.

– Vi ser et stort fremtidspotensial for Kitron spesielt innenfor medisinsk utstyr-sektoren i Kina. Med den solide kompetanse og erfaring vi har opparbeidet oss over lang tid i Europa så mener vi at vi er unikt posisjonert for å ta en betydelig markedsandel i dette sterkt voksende segment i Kina. Derfor er dette en god anledning for oss til å informere det lokale markedet i Kina om vår tilstedeværelse og kompetanse", sier konserndirektør i Kitron ASA, Roger Hovland, i en pressemelding.

Positivt overrasket

Kitron er ett av åtte norske selskaper som har deltatt på the Norwegian Healthcare & Life Science Innovation Expo i Shanghai, og i den anledning inviterte de nærmere 100 selskaper til sin stand for å gjøre dem kjent med sin satsing i Kina.

– Vi er positivt overrasket over den interesse flere av de store aktørene i Kina har vist oss i forbindelse med vår etablering her, sier Hovland.

Kitron er et ledende foretak innen utvikling, industrialisering og kontraktsproduksjon av elektronikk og ferdige produkter for bransjene Data/Telekom, Energi, Forsvar, Industri, Medsinsk utstyr og Offshore/Marine.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.