INDUSTRI

Industrien er friskmeldt

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
Mona StrandeMona StrandeJournalist
13. sep. 2007 - 07:47

I 2. kvartal i fjor hadde medlemsbedriftene i Norsk Industri et sykefravær på 5,7 prosent. I samme kvartal i år har det sunket til 5,1 prosent.

Går riktig vei

- Nå har industrien nok en gang dokumentert at gjennom hardt og systematisk arbeid på arbeidsplassene, så er det fullt mulig å redusere sykefraværet betydelig. Vi er trygge på at vi har snudd trenden med stigende fravær som vi hadde for et drøyt år siden, sier adm.dir. Stein Lier-Hansen i Norsk Industri til Aftenposten.

Tallene for industrien inngår i SSBs statistikk for samlet sykefravær. Disse tallene offentliggjøres 21. september.

Mest ned uten IA-avtale

Høsten 2005 ble avtalen om inkluderende arbeidsliv (IA) forlenget. Staten og arbeidslivet forplikter seg her til tiltak og mål på samme nivå. Tallene fra Norsk Industri viser imidlertid at sykefraværet det siste året har sunket raskere i bedrifter som ikke er med i IA.

- En del bedrifter har valgt å ikke gå inn i IA-avtalen. Men de får den samme opplæringen av oss, og iverksetter tiltak som om de hadde vært IA-bedrifter. Bedrifter uten IA starter på et høyere sykefravær enn de andre, og derfor er det rimelig at nedgangen blir større her når tiltakene begynner å virke, sier Lier-Hansen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.