KARRIERE

Industridesigner for et bedre miljø

Truls Tunmo
4. apr. 2007 - 12:03

I fjor sommer var hun ferdig med utdannelsen som industridesigner ved Høgskolen i Østfold. Allerede før skoleslutt, søkte hun jobben hos Stormberg.

– At jeg søkte denne jobben, er et valg jeg er glad for. Her er arbeidsmiljøet kjempebra, og dessuten er det spennende å være med i designavdelingen hvor bare jeg er utdannet industridesigner. De andre er tekstildesignere, sier 29-åringen fra Fredrikstad.Etisk handel

Hun har ansvaret for å utvikle emballasjesystemet og for etisk handel.

– Det er viktig at vi har etiske retningslinjer for de fabrikkene vi samarbeider med i Kina. Det er viktig at de vi samarbeider med har det bra. Dessuten har jeg ansvaret for den grafiske designdelen på jobben når det gjelder utvikling av tags, hangtags og labeler, sier Sørebø Hansen, som ikke minst har ansvaret for nye produkter som Stormberg skal lansere.

– Det morsomste jeg driver med, er utviklingen av nye produkter. Da må jeg sette meg inn i helt nye ting. Det er også gøy å være en del av teamet jeg jobber i som er kjempebra, sier hun.Fokus på miljø

Ved siden av at jobben er morsom, er Stormbergs fokus på miljøet noe Christina Sørebø Hansen setter pris på.

– Vi prøver å redusere emballasjebruken så mye som mulig, og vi satser også på at emballasjematerialene skal kunne resirkuleres. Vi tenker også på resirkulering av enkelte produktmaterialer.

Skal Stormberg satse på andre ting enn klær?

– Ja, men det får jeg ikke lov til å røpe noe om, ler Christina Sørebø Hansen.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.