SAMFERDSEL

– Ikke aktuelt å kaste elbilene ut av kollektivfeltene

Grønt lys i Oslo.

 Elbilens tilgang til kollektivfeltet får grønt lys i Oslo.
Elbilens tilgang til kollektivfeltet får grønt lys i Oslo. Bilde: NTB Scanpix
14. aug. 2014 - 15:33

 

Etter at Statens vegvesen har gjennomført en telling av antallet elbiler i kollektivfeltene rundt Oslo, ble det avdekket at det daglig kjørte om lag 1.350 elbiler, 120 busser og 100 drosjer i kollektivfeltet. Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) reagerte på tallene og sa det kunne vurderes om elbilene fortsatt skal ha tilgang til kollektivfeltene. Han la imidlertid til at det måtte være opp til hver enkelt kommune å endre dagens praksis.

– Det er ikke aktuelt å kaste elbilene ut av kollektivfeltene i Oslo, svarer samferdselsbyråden i hovedstaden.

Guri Melby vil sette i gang en utredning sammen med Vegvesenet for å vurdere om det kan etableres et eget miljøfelt i tillegg til kollektivfeltet. Generelt mener Melby at elbilpolitikken skal være åpen for justeringer etter hvert som markedet utvikler seg.

– Også elbiler tar plass på veien, og det er ikke et mål at folk skal bruke elbil istedenfor å gå, sykle eller reise kollektivt, sier Melby.

Les også:

Japanere lanserer «mirakelbatteri» for elbiler

Utvikler elbilmotor med teknologi fra andre verdenskrig

Dette er de ivrigste Tesla-kommunene

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.