INDUSTRI

I 2015 kommer det reklame på månen

Japansk brusselskap med første reklamekamanje på et annet himmellegeme.

16. mai 2014 - 11:28

Den japanske energidrikkprodusenten Otsuka skal plassere en brusboks på månen i løpet av oktober neste år, ifølge nettstedet The Verge.

Brusboksen, som egentlig er en tidskapsel i titan, skal sendes til månen med Falcon 9-raketten, som er utviklet av Tesla-gründer Elon Musk sitt romselskap Spacex.

Google-konkurranse

Raketttypen har allerede gjort tre turer til den Internasjonale Romstasjonen. Dette vil bli første gangen raketten, og et privatfinansiert romfartøy for øvrig, når et annet himmellegeme.

Turen til månen vil ta fire og en halv dag. Da skal brusboksen landes på månens overflate av et annet privat selskap, Astrobotic Technology, og deres landingsfartøy  Griffin, sammen med en månerover.

Måneroveren inngår i et forsøk på å vinne Googles Lunar X-pris, som er en konkurranse om å være den første private aktør til å lande et fartøy på månen.

Kriteriene er at fartøyet skal kunne flytte seg 500 meter på overflaten og sende høyoppløselige bilder av månen tilbake til jorda.

Les også: Sendte danske kreftceller ut i verdensrommet

Barns drømmer

Selve bruksboksen skal  inneholde energidrikken i pulverform, men også ønsker fra barn fra hele Asia, som er hentet fra innsendte brev og skrevet ned på sølvdisker.

Ideen er at brusboksen skal være en tidskapsel som kan åpnes av mennesker på månen om 30 år. Energiprodusenten uttaler at de håper kampanjen vil inspirere unge mennesker til å bli astronauter.

Det kan imidlertid hende at påstanden om å være den første brusen på månen blir omstridt. Det amerikanske brusmerket Tang ble brukt av amerikanske astronauter under Apollo-ekspedisjonene. Det likevel ikke helt klart om brusmerket faktisk kom seg helt ned til måneoverflaten, skriver The Verge.

Les også:

Skal finne den neste millionen exoplaneter

Norsk brønnteknologi kan bli brukt til elbillading og Mars-boring

Snart klart for tidenes første landing på en komet  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.