INDUSTRI

Hydro slutter med magnesium

SLUTT: Iløpet av første kvartal neste år må 380 ansatte ved Hydros magnesiumfabrikk i Bécancour, Canada, finne seg noe annet å gjøre.
SLUTT: Iløpet av første kvartal neste år må 380 ansatte ved Hydros magnesiumfabrikk i Bécancour, Canada, finne seg noe annet å gjøre. Bilde: Terje S. Knudsen / Hydro
Mona StrandeMona StrandeJournalist
2. nov. 2006 - 13:37

Konkurransen fra kinesiske magnesiumprodusenter gjør det ulønnsomt for Hydro å videreføre produksjonen i Bécancour, Canada.

Kina har omfattende eksport og så lave priser på metall at Hydro ikke kan være med i kampen.

Stenges på nyåret

Dermed har styret i Hydro bestemt å stenge fabrikken, med 380 ansatte, iløpet av første halvår 2007. Nedleggelsen skjer samtidig med at en tiårskontrakt med General Motors avsluttes.

Hydro har prøvd å finne nye eiere til fabrikken, men ingen har hatt finansiell styrke nok til å kunne sikre videre drift.

Vil bistå de ansatte

- Våre ansatte i Bécancour har gjort en fremragende jobb for å opprettholde virksomheten til tross for stadig mer krevende markedsforhold, men det er dessverre ikke lenger grunnlag for å drive magnesiumproduksjon i Canada, sier konserndirektør Svein Richard Brandtzæg, leder for forretningsområdet Aluminium Products, Hydro.

Brandtzæg sier de nå vil bistå de ansatte i å finne nytt arbeid i eller utenfor Hydro.

17 år gammel fabrikk

Bokført verdi av fabrikken var 73 millioner kroner 30. september. Ved nedleggelsen vil det blant annet påløpe kostnader til sluttvederlag til ansatte.

Anlegget i Bécancour ble åpnet i 1989, som et ledd i Hydros satsing mot den amerikanske bilindustrien.

Hydro har produsert magnesium i 55 år.

Selger i Tyskland og Kina

Magnesiumfabrikken i Porsgrunn ble lagt ned i 2002, og støperiet samme sted ble avviklet tidligere i år.

Når Hydro nå trekker seg helt ut av magnesiumproduksjon, vil støperiene i Bottrop, Tyskland og Xi'an, Kina bli lagt ut for salg før nyttår.

Begge disse anleggene går godt økonomisk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.