INDUSTRI

Holder fast ved Hønefoss-stenging

Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Norske Skog mener nedlegging på Hønefoss vil fjerne noe av overkapasitetsproblemet.
Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Norske Skog mener nedlegging på Hønefoss vil fjerne noe av overkapasitetsproblemet. Bilde: Falch, Knut
Mona StrandeMona StrandeJournalist
4. mars 2008 - 07:59

Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Norske Skog innstiller til dagens styremøte at en papirmaskin på Hønefoss må legges ned.

- Norske Skog har for svak lønnsomhet. Ved å stenge enkelte papirmaskiner, kan vi fylle opp produksjonen ved andre anlegg og dermed utnytte kapasiteten mer kostnadseffektivt, sier han til Dagens Næringsliv.

Må bli kvitt overkapasitet

Rynning-Tønnesen viser til synkende salgspriser på avispapir kombinert med økte kostnader i selskapet, i tillegg til større produksjonskapasitet enn det markedet trenger.

- Konsernledelsen mener det er behov for å redusere den ulønnsomme overkapasiteten for å få opp lønnsomheten i Norske Skog, sier Rynning-Tønnesen til Dagens Næringsliv.

Velger konflikt

De tillitsvalgte i Norske Skog reagerer på forslaget.

- Her har man hatt mulighet til å få en konsensus på tvers for å få økt lønnsomhet og få omstilt virksomheten til Norske Skog. Så velger man en løsning som åpenbart er en veldig tung og konfliktfylt vei å gå. Det er ikke noen ønsket situasjon, sier Stein Roar Eriksen, hovedtillitsvalgt ved Follum og representant for de ansatte i Norske Skog-styret.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.