INDUSTRI

Han blir ny konsernsjef i Yara

Overtar for Jørgen Ole Haslestad.

Svein Richard Brandtzæg blir ny konsernsjef i Yara International. Dermed forlater han sjefsstillingen i Hydro.
Svein Richard Brandtzæg blir ny konsernsjef i Yara International. Dermed forlater han sjefsstillingen i Hydro. Bilde: Varfjell, Fredrik
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
21. juli 2014 - 08:48

Nåværende konsernsjef i Hydro Svein Richard Brandtzæg blir ny konsernsjef i gjødselselskapet Yara International.

Brandtzæg har vært konsernsjef i Hydro siden 2009 og i ulike stillinger i selskapet så langt tilbake som 1985, blant annet konserndirektør for aluminiumprodukter, leder for valsede produkter, leder for metallprodukter og leder for magnesium.

Doktorgrad i karbonmaterialer

Han er utdannet økonom ved Handelshøyskolen BI og har i tillegg en doktorgrad i strukturforandringer i karbonmaterialer ved aluminiumsmelting fra NTNU.

Brandtzæg er også styreleder ved NTNU.

– For å forberede Jørgen Ole Haslestads avgang med pensjon ved fylte 65 år har Yaras styre satt i gang en grundig prosess for å finne hans etterfølger. Jeg er svært glad for å kunne offentliggjøre at det er Svein Richard Brandtzæg som blir Yaras nye konsernsjef. Hans merittliste som toppleder og hans brede erfaring fra prosessindustrien vil komme selskapet til gode, sier Leif Teksum, styreleder i Yara, i en pressemelding

– Jørgen Ole Haslestad har utviklet Yara vesentlig siden han overtok konsernsjefrollen i 2008. Både produksjons- og salgsvolumer har økt med nesten femti prosent i denne perioden, og han har ledet endringsprosessen som har gjort Yara til et selskap som både leverer standardvarer og høyverdi-løsninger innen industri-, miljø- og gjødselmarkedene. Videre har han innført nye og omfattende prosesser og styringssystemer, spesielt innenfor områdene etikk, compliance, innovasjon og sikkerhet. Jeg ønsker å takke Haslestad for hans bidrag til Yara og ønsker ham alt godt når han fratrer, sier Teksum.

Haslestad har gjennom sin tid i Yara blant annet måttet se at selskapet ble ilagt en bot fra Økokrim på 295 millioner kroner i januar i år for utstrakt korrupsjon i Libya, India og Russland.

Les også: Hydro får 1,55 milliarder til pilotanlegg på Karmøy

Hydro-styret beklager

Brandtzæg selv sier han er både ydmyk og beæret over å få muligheten til å lede enda et norgesbasert, globalt ledende selskap.

– Jeg ser frem til å møte nye utfordringer, mennesker, produkter og markeder i Yara, men inntil jeg overtar er all min oppmerksomhet fortsatt rettet mot Hydros virksomhet, sier Svein Richard Brandtzæg.

Hydro-styret beklager på sin side Brandtzægs beslutning om å forlate selskapet.

– Gjennom nesten 30 år har Brandtzæg vært en stor ressurs for Hydro, og spesielt som konsernsjef siden 2009. Sammen med en solid og meget kompetent toppledelse i Hydro, har han ledet selskapet gjennom tøffe tider og svake markeder, og iverksatt tiltak for å sikre at vi er posisjonert for en lys framtid som et verdensledende aluminiumselskap, sier Hydros styreleder Dag Mejdell i en melding.

Brandtzæg begynner i Yara senest 1. februar 2015.

Les også:

Yara kjøper tysk miljøteknologiselskap

Disse teknologilederne styrer de største budsjettene

Yara bygger ammoniakkfabrikk i USA  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.