INDUSTRI

Finnmarken tar over for Nordlys

TILBAKE I RUTE: Finnmarken hentes tilbake til Norge, og skal igjen få malt på den klassiske hurtigruteprofilen, etter å ha vært hotellskip i Australia en periode.
TILBAKE I RUTE: Finnmarken hentes tilbake til Norge, og skal igjen få malt på den klassiske hurtigruteprofilen, etter å ha vært hotellskip i Australia en periode. Bilde: Espen Zachariassen
20. okt. 2011 - 13:13

Finnmarken skal ta over for hurtigruteskipet Nordlys, som fikk store skader i en brann i Ålesund i september. To omkom og flere ble skadd i brannen.

Les også:

Nordlys-brann kan skyldes oljelekkasje

Maling og vedlikehold

Finnmarken kommer tilbake fra sitt oppdrag som hotellskip i Australia og går sin første tur nordover fra Bergen 16. februar 2012.

Etter to år i Australia trengs en fornying, og Finnmarken skal først innom et verft i Singapore for å males i klassisk hurtigruteprofil. Samtidig mønstrer norsk besetning på, og skipet gjennomgår tiårsklassing og vedlikehold, slik at det returnerer kysten i topp stand.

Nordlys fikses

Nordlys er på verksted etter brannen, men skal etter planen være tilbake i rute 20. mars 2012.

Les også: Nordlys i dokk

Skadene på det brannherjede skipet er mindre enn fryktet, men det vil altså ta et halvt års tid før det er seildyktig igjen.

Mer om Nordlys-brannen:

Tror ikke på Nordlys-eksplosjon

Nordlys under kontroll

Tetter Nordlys med magnetmatter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.