INDUSTRIFORSVAR

F-35 mister trolig sin internasjonale debut

Fremdeles ikke klarert etter brann.

F-35 under letting på Eglin Air Force Base i Florida.
F-35 under letting på Eglin Air Force Base i Florida. Bilde: US Air Force
9. juli 2014 - 19:27

Washington (NTB-Reuters): Fredag begynner verdens største militære flyshow i Storbritannia. Jagerflyet F-35 skulle egentlig ha sin internasjonale debut, men holdes fortsatt på bakken.

I slutten av juni begynte det nemlig å brenne i et F-35 under avgang fra en flybase i Florida, og det amerikanske luftforsvaret besluttet å holde alle fly på bakken.

Dermed ser det ut til at F-35 ikke kan delta på flyshowet Royal International Air Tattoo, opplyste Storbritannias forsvarsminister Philip Hammond onsdag.

Les også: Har funnet 363 problemer med F-35

F-35-produsenten har fortsatt ikke funnet årsaken til brannen. Hammond håper likevel F-35 vil bli godkjent for flyging før helgen, og sier han er «optimistisk».

Norge er blant landene som har bestilt de nye F-35-flyene. Til sammen skal Norge ha inntil 52 slike fly. De fire første skal leveres i 2015 og 2016 og skal brukes til å trene norske mannskaper i USA. De første flyene som skal brukes i Norge planlegges levert fra 2017.

Brannen kom oppå en rekke andre problemer, økonomiske, politiske som tekniske med jagerflyet. Les mer om dette i lenkene under.

Les også:

– F-35 er det beste flyet som er laget

Pentagon sender F-35-del tilbake til produsenten

F-35 ikke tilpasset arktiske strøk  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.