KARRIERE

Industri Energi og Aker BP inngår forlik

Fagforbundet Industri Energi og Aker BP har inngått forlik etter at over 230 ansatte gikk til søksmål mot oljeselskapet.

Aker BP og 231 ansatte har inngått forlik. Her er Aker BP-plattformen Valhall i Nordsjøen.
Aker BP og 231 ansatte har inngått forlik. Her er Aker BP-plattformen Valhall i Nordsjøen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
29. juni 2021 - 10:40

Aker BP ble til i 2016 da Det norske, der Aker ASA var største eier, og BPs norske avdeling fusjonerte. De ansatte ble den gang garantert at de skulle få beholde individuelle avtaler om sluttvederlag dersom de i fremtiden ville bli overtallige.

I fjor sommer sa ledelsen at de ville avvikle denne avtalen, og 231 Industri Energi-medlemmer gikk derfor i januar i år til gruppesøksmål mot Aker BP. Senere knyttet også Nito og Lederne seg til søksmålet.

– Gjennomslag

– Vi har fått gjennomslag på alle punkter i forliket. Nå har vi en juridisk bekreftelse på at sluttvederlagsavtalen er en individuell rettighet for den enkelte ansatte akkurat slik vi hevdet, sier klubbleder Ingard Haugeberg i ABC Klubben i Industri Energi i en pressemelding.

– Drar i samme retning

Pressetalsmann Ole Johan Faret i Aker BP bekrefter forliket overfor NTB og sier at selskapet nå aksepterer at de skal ha to ordninger ved overtallighet i en periode.

– Det er én ordning de tidligere BP-ansatte tok med seg fra 2017, og én ordning som gjelder for de øvrige 60 prosent ansatte i selskapet. Det viktige er at alle i selskapet drar i samme retning, og da var forlik riktig i denne saken, sier Faret.

Han sier at de også har inngått forlik med Nito og Lederne.

Les også

 

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.