INDUSTRI

Brasiliansk speed-dating på Nor-Shipping

INVITT: Administrerende direktør José Sergio Gabrielli i Petrobras vil gi norsk offshore- og maritim næring et innblikk i de utfordringene selskapet står overfor på svært store dyp.
INVITT: Administrerende direktør José Sergio Gabrielli i Petrobras vil gi norsk offshore- og maritim næring et innblikk i de utfordringene selskapet står overfor på svært store dyp. Bilde: Petrobras
Tore Stensvold
20. mai 2011 - 08:45

Brasil er svært opptatt av å knytte tettere bånd til Norge og norske leverandører av utstyr og tjenester for offshoreindustrien.

Oljeselskapet Petrobras har store tekniske utfordringer som norske miljøer gjerne tar fatt på.

Det er allerede tette bånd mellom norsk offshoreindustri og Petrobras.

De fleste av de 120 norske selskapene som er etablert i Brasil, driver innen offshore og maritim virksomhet. 25 prosent av offshorefartøyene som betjener den brasilianske sokkelen er norskkontrollert.Viktig signal

Petrobras-sjefen José Sergio Gabrielli er invitert til Nor-Shipping for å snakke om utfordringene med å produsere olje og gass fra det enorme og ultra dype presaltområdet på den brasilianske kontinentalsokkelen.

– Gabriellis besøk til Norge viser hvor viktig norske rederier og oljeserviceselskaper har blitt for Brasil, sier Nor-Shipping-direktør Tollef Schiander i Norges Varemesse.

Norske selskaper innen seismikk, rigger, boring, subsea og andre felt er klare for å få kontakt med brasilianske selskaper.

Det blir flere muligheter for partnerskap og nye langvarige forhold under årets stor shippingmesse på Lillestrøm. Onsdag 25. mai er Brasil i fokus. I tillegg til innlegg fra Petrobras-sjef Gabrielli, blir det møter og seminarer med norsk-brasiliansk forbrødring. Det blir arrangert speed-dating der noen av de 100 brasilianske selskapene og deres delegasjoner kan møte potensielle norske partnere.Offshore-fokus

For å understreke den store betydningen offshoremarkedene har for shippingindustrien, arrangerer Nor-Shipping for første gang en egen konferanse om offshore service shipping, der både Gabrielli og andre framtredende aktører fra næringen møter.

I samarbeid med den Brasilianske ambassaden i Oslo og Norsk-Brasiliansk Handelskammer arrangeres en egen Brasiliansk dag, onsdag 25. mai. I tillegg til Gabriellis foredrag på hovedkonferansen, arrangerer både GIEK, Price Waterhouse Coopers og INTSOK egne miniseminarer med ulik Brasil-fokus, opplyser Nor-Shipping-arrangøren Norges Varemesse.

Posisjonering

-Årets Nor-Shipping markerer et strategisk skifte fordi den maritime industrien i stadig større grad ruster seg for å møte krevende og spesialiserte oppdrag. Med sin dypvannsekspertise og spesialkompetanse er norske leverandører godt posisjonert for å styrke sin konkurransedyktighet i Brasil og andre offshoremarkeder rundt om i verden, sier Schiander.

Nærings- og handelsminister Trond Giskes reiser med en hel delegasjon norske næringslivsledere til Brasil seinere i Nor-Shipping-uka. Norsk offshore- og skipsfartsnæring er godt representert.Utsolgt

Nor-Shipping arrangeres fra og med tirsdag 24. mai og til og med fredag 27. mai på Lillestrøm.

Alt utstillingsareal var bortbestilt allerede fire måneder før arrangementet, til tross for at de statlige, kinesiske utstillerne trakk seg fra Nor-Shipping etter utdelingen av Nobels fredspris til den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo.

Les: Kina trekker seg fra Nor-Shipping

Kronprinsåpning

H.K.H. Kronprins Haakon deltar under den offisielle åpningen tirsdag 24. mai. Næringsminister Trond Giske, president Thor Jørgen Guttormsen i Norges Rederiforbund og Tor Olav Trøim fra Frontline vil holde innlegg.

Ved forrige Nor-Shipping, i 2009 da finanskrisen la en demper på stemningen, ble det satt ny besøksrekord med over 25 000 delegater og 1100 utstillere fra 53 land.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.