INDUSTRI

Ble advart om Brasil-sprekk

HOLDT TETT: Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Norske Skog har i et år vært klar over de negative økonomiske utsiktene i Brasil. Likevel benektet han det hele på spørsmål fra Dagens Næringsliv for to måneder siden.
HOLDT TETT: Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Norske Skog har i et år vært klar over de negative økonomiske utsiktene i Brasil. Likevel benektet han det hele på spørsmål fra Dagens Næringsliv for to måneder siden. Bilde: Bendiksby, Terje
Mona StrandeMona StrandeJournalist
6. mars 2008 - 09:00

- Vi har konsekvent advart mot prosjektet helt fra starten, sier ansatterepresentant Stein-Roar Eriksen i Norske Skogs styre til Dagens Næringsliv.

Advart fra flere hold

Avisen skriver at flere Norske Skog-ansatte har advart internt om at flyttingen ville koste langt mer en de 1,3 milliardene det først ble anslått at det ville koste å flytte en papirmaskin fra Skien til Brasil.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Nå viser det seg at også styremedlemmer har delt de ansattes bekymring.

- Vi har hele tiden ment at det lå til grunn altfor optimistiske beregninger knyttet til flyttingen av en papirmaskin fra Norge til Brasil, sier Eriksen til DN.

Avviste kostnadssprekk

Da Dagens Næringsliv for to og en halv måned siden konfronterte konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen med overskridelsene i Brasil-prosjektet, avviste han blankt at det ville komme store kostnadsoverskridelser og sa at prosjektet var i rute.

For to dager siden ble han nødt til å opplyse om kostnadssprekken på 880 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.