OLJE OG GASS

Åpner tenketank for ny oljeteknologi i Stavanger

GE Oil & Gas skal i august åpne GE Technology Solutions Center i Dusavik i Stavanger. Teknologisenteret skal være et sted for teknologisk innovasjon, men også for demonstrasjon av produkter og opplæring av ansatte og studenter.
GE Oil & Gas skal i august åpne GE Technology Solutions Center i Dusavik i Stavanger. Teknologisenteret skal være et sted for teknologisk innovasjon, men også for demonstrasjon av produkter og opplæring av ansatte og studenter. Bilde: GE Oil & Gas
Ina AndersenIna AndersenJournalist
2. apr. 2014 - 13:25

Oljeserviceselskapet GE Oil & Gas etablerer GE Technology Solutions Center i Dusavik i Stavanger.

Senteret skal etter planen åpne i august i år, og vil ifølge selskapet fungere som en tenketank for framtidige teknologiske løsninger i olje- og gassindustrien.

Satser bredt

Tom Huuse, regional leder for subsea, olje og gass, forklarer at senteret skal brukes til å utvikle ny teknologi, samt å finne nye bruksområder for eksisterende teknologi. Arbeidet skal foregå i tett samarbeid med kunder og vil følge behov i markedet.

– Det handler om at vi skal overføre markedsbehov, eller kunders behov, til løsninger. Det kan vi enten gjøre ved å finne et eksisterende produkt som er tilnærmet lik det kunden trenger, eller det kan være at vi identifiserer et område med behov for ny teknologi, og da vil alternativet kunne være å utvikle det, sier han til Teknisk Ukeblad.

Teknologisenteret skal dekke over et bredt område innen olje- og gasssektoren, både oppstrøms- og nedstrømsaktiviteter, og GE vil også dra synergier fra de andre segmentene i konsernet.

– GE er for eksempel store på teknologi innenfor områder som luftfart og helse. Og vi forsøker å bruke denne teknologien på tvers av segmenter om mulig. I tillegg har konsernet flere forskningssenter rundt om i verden, som vi også kan koble inn i prosessene med å finne gode løsninger, påpeker Huuse.

Les også: Disse fem landene bør teknologistudenter dra på utveksling til

Teknologisenteret skal være tre etasjer høyt og omkring 2000 kvadratmeter stort. Det er lagt til Stavanger og Norge, for å ha god tilknytning til det norske teknologiske miljøet innen olje og gass. Illustrasjon: GE Oil & Gas
Teknologisenteret skal være tre etasjer høyt og omkring 2000 kvadratmeter stort. Det er lagt til Stavanger og Norge, for å ha god tilknytning til det norske teknologiske miljøet innen olje og gass. Illustrasjon: GE Oil & Gas

Skal fungere som treningssenter

Men senteret har flere bruksområder. Det skal blant annet brukes til å overvåke og samle inn data om det utstyret GE Oil & Gas alt har i bruk ute på oljefelt. Slik ønsker selskapet å kunne forbedre produktene sine.

– Senteret vil også ha en visuell del. Ved hjelp av animasjoner og modeller kan vi demonstrere utstyret vårt, og trene opp både egne ansatte, kunder og studenter. Da vil de kunne få en følelse av utstyret på en helt annen måte. Vil vil kunne kombinere både teori og visuelle virkemidler i en helt annen skala, forklarer Huuse.

Han påpeker at motivasjonen bak et teknologisenter er å få en tettere kontakt med kunder og samarbeidspartnere.

– Det handler om å forstå kundens problemstillinger, for eksempel knyttet til kostnader. Vi vil vite hvordan vi kan bidra med ny teknologi for å bringe kostnadene ned.

Les også: Her er 26 av de viktigste teknologiene fra oljebransjen

– Foregangsland

Norge og Stavanger er ikke et tilfeldig valg, når GE Oil & Gas skal åpne et teknologisenter. Nærheten til Nordsjøen og det teknologiske miljøet i Norge er viktige faktorer.

– GE ser på Norge som et foregangsland for det som rører seg av ny teknologi innen olje og gass. Statoil en viktig kunde for oss, og de har alltid vært veldig flinke til å tørre og prøve ut ny teknologi. Og vi ser at mye av den teknologien som sprer seg globalt har sitt utspring fra Norge, poengterer den regionale lederen.

Målet er at den tre etasjer høye, og omkring 2000 kvadratmeter store, bygningen skal stå klar til åpning etter sommeren.

– Ønsket vårt er å kunne åpne teknologisenteret i ONS-uken i slutten av august, sier Huuse.

Les også:

Unngå denne fellen hvis du vil ha matteflinke barn

– Ingeniører leverer fem på, HR og kommunikasjon leverer fem over

I disse yrkene har du størst mulighet til å gjøre lønnskarriere  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.