INDUSTRI

Advarte mot farlig trykktesting

Malm Orstad advarte de ansatte mot testene som ble utført på et ankerkuttingsverktøy, og som førte til en eksplosjon mandag.
Malm Orstad advarte de ansatte mot testene som ble utført på et ankerkuttingsverktøy, og som førte til en eksplosjon mandag. Bilde: Scanpix
8. nov. 2011 - 10:28

Seks personer ble skadd i ulykken og for tre av dem er tilstanden fortsatt alvorlig.

Alvorlig skadd

De tre mennene, som er henholdsvis 28, 34 og 42 år gamle, er lagt inn på Haukeland universitetssjukehus i Bergen med alvorlige brannskader og enkelte splintskader.

De tre øvrige ble brakt til Stavanger universitetssjukehus. En 20 år gammel mann ble utskrevet mandag kveld, men to menn på henholdsvis 34 og 61 år behandles for lettere skader.

Debrifing

Tirsdag formiddag var de ansatte samlet til et debrifingsmøte med kommunens kriseteam og bedriftens ledelse etter ulykken tirsdag formiddag.

I inngangspartiet hos bedriften blir ansatte og besøkende varslet om fare for liv og helse på grunn av utstyrstestingen som forårsaket eksplosjonen. På en skjerm kan man blant annet lese teksten «Fare for liv og helse! Alle må respektere sperrebånd og advarsler i området! Hold avstand!!». melder Aftenbladet.no.

Olje og nitrogen

På skjermoppslaget informeres det om at det i perioden fra 2. til 11. november vil foregå testing av tungt utstyr – og om at det i den forbindelse vil bli brukt både hydraulikkolje og nitrogengass.

Advarselen om fare for liv og helse er uthevet med versaler.

Les også: Eksplosjon under test av Control Cutter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.