AVFALL

Indonesia returnerer europeisk avfall

Indonesia returnerer 49 konteinere med søppel til Europa og USA. Stadig flere land i Sørøst Asia nekter å være avfallsplasser for søppel fra vestlige land.

Søppel.
Søppel. Illustrasjonsfoto: Truls Tunmo
3. juli 2019 - 07:44

De 49 konteinerne er fylt med søppel, plastavfall og farlig materiale som bryter med importregler, ifølge indonesiske tollmyndigheter på Batam-øya

– Vi er i samtaler med importørene for å sikre retur. Søppelet kommer fra USA, Frankrike, Tyskland, Australia og Hongkong, sier talsperson Sumarna.

Forrige uke ble fem konteinere returnert av Indonesia. I fjor vedtok Kina et forbud mot import av utenlandsk plastavfall, noe som skapte store resirkuleringsvansker for utviklede land som slet med å kvitte seg med eget avfall.

Filippinene har sendt tilbake 69 konteinere med avfall til Canada. Også Malaysia har lovet å returnere hundrevis av tonn med avfall.

Til sammen 300 millioner tonn plastikk produseres årlig, ifølge klimaorganisasjonen WWF. Mye av avfallet ender opp i havet eller deponier, noe som er i ferd med å utgjøre en internasjonal krise.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.