AVFALL

Indonesia returnerer europeisk avfall

Indonesia returnerer 49 konteinere med søppel til Europa og USA. Stadig flere land i Sørøst Asia nekter å være avfallsplasser for søppel fra vestlige land.

Søppel.
Søppel. Illustrasjonsfoto: Truls Tunmo
3. juli 2019 - 07:44

De 49 konteinerne er fylt med søppel, plastavfall og farlig materiale som bryter med importregler, ifølge indonesiske tollmyndigheter på Batam-øya

– Vi er i samtaler med importørene for å sikre retur. Søppelet kommer fra USA, Frankrike, Tyskland, Australia og Hongkong, sier talsperson Sumarna.

Forrige uke ble fem konteinere returnert av Indonesia. I fjor vedtok Kina et forbud mot import av utenlandsk plastavfall, noe som skapte store resirkuleringsvansker for utviklede land som slet med å kvitte seg med eget avfall.

Filippinene har sendt tilbake 69 konteinere med avfall til Canada. Også Malaysia har lovet å returnere hundrevis av tonn med avfall.

Til sammen 300 millioner tonn plastikk produseres årlig, ifølge klimaorganisasjonen WWF. Mye av avfallet ender opp i havet eller deponier, noe som er i ferd med å utgjøre en internasjonal krise.

Leting etter overlevende i landsbyen Yambali i Papua Ny-Guinea søndag
Les også

Papua New Guinea: Over 2000 begravd under jordmasser

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.