IT

India kan bli kostnadsbombe

TIL INDIA: Telenor, med Jan Fredrik Baksaas i spissen, satser stort i India. Analytikere har ikke like stor tro på at dét er et godt valg.
TIL INDIA: Telenor, med Jan Fredrik Baksaas i spissen, satser stort i India. Analytikere har ikke like stor tro på at dét er et godt valg. Bilde: Falch, Knut
Mona StrandeMona StrandeJournalist
10. nov. 2008 - 08:26

Telenor har allerede undertegnet på at de vil kjøpe 60 prosent av aksjene i det indiske mobilselskapet Unitech Wireless for 7,5 milliarder kroner. I dag drar konsernsjef Jon Fredrik Baksaas til India for å forhandle med familien Chandra, som eier de resterende 40 prosentene.

15,6 milliarder

Analytiker Frank Maaø i DnB NOR Markets mener det ikke bare er emisjonen som vil få milliardene til å rulle.

– Telenors gigantsatsing i India innebærer en negativ kontantstrøm på 26 milliarder kroner i Unitech Wireless frem til 2014, hvorav Telenor må stå for 60 prosent – eller 15,6 milliarder kroner. Når Baksaas reiser til India, bør han spørre de indiske eierne om de kan betale sin andel av mobilinvesteringene som skal gjøres. Børskursen til Unitech overbeviser meg ikke om at de er i stand til det, sier Maaø til Dagens Næringsliv.

– Helt ekstremt

Unitech har 250 ansatte og ingen mobilkunder, men selskapet har lisens til å bygge mobilnett.

– Telenor planlegger å rulle ut mellom 30.000 og 50.000 basestasjoner på ett år basert på deling av mobiltårn med andre. Det er helt ekstremt. Ingen mobiloperatører jeg vet om, har gjort det før dem, sier Maaø til avisen.

Telenor er ikke så negative:

– Vi får rask tilgang og entreprenørindustrien i India har nok kapasitet til å sette utstyret på plass, sier informasjonsdirektør Pål Kvalheim i Telenor til Dagens Næringsliv. Telenor har lagt inn en negativ kontantstrøm på fem milliarder kroner for India-prosjektet neste år.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.