Implenia skal bygge tunneler i Trøndelag

228 millioner kroner skal sikre fylkesveger mot ras.

Prosjektleder Hanne Louise Moe i Statens vegvesen og direktør tunnel John Magnus Lello i Implenia har inngått kontrakt om bygging av tunneler i Roan.
Prosjektleder Hanne Louise Moe i Statens vegvesen og direktør tunnel John Magnus Lello i Implenia har inngått kontrakt om bygging av tunneler i Roan. Foto: Lars Erik Sira, Statens vegvese
29. jan. 2019 - 13:06

Statens vegvesen skal på vegne av Trøndelag fylkeskommune bygge 2,7 kilometer ny fylkesveg 6312 (tidligere fylkesveg 14) i Roan kommune. Den nye vegen skal erstatte en svært rasutsatt strekning.

25. januar inngikk Statens vegvesen og Implenia kontrakten om bygging av ny veg i Roan. Prosjektet består av 1,1 kilometer veg i dagen og to tunneler; Måviktunnelen (920 meter) og Berfjordtunnelen (670 meter), totalt 2,7 kilometer. Kontrakten har en verdi på 227,6 millioner kroner, og er finansiert med rassikringsmidler.

– Dagens veg langs Berfjorden er svært rasutsatt. Fjellsidene langs fjorden er høye og bratte. Derfor blir mye av den nye vegen lagt i tunnel, forklarer byggeleder Håvard Ellingsen i Statens vegvesen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Starter opp i februar

– Entreprenøren begynner å rigge seg til i februar og kommer til å starte med tunnelene i mars/april. Statens vegvesen og Implenia vil avholde et informasjonsmøte om prosjektet i Roan i løpet av våren, sier Ellingsen.

Den nye vegen skal etter planen åpne for trafikk høsten 2020.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.